10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Українська мова має об’єднувати українське суспільство, – Ляшко (ВІДЕО)

Українська мова має об’єднувати українське суспільство, вона не може бути причиною для розколу.

Таку думку висловив лідер Радикальної партії Олег Ляшко в ефірі ток-шоу “Український формат. Передмова” на телеканалі NEWSONE.

“Фракція Радикальної партії – це команда українців, які люблять Україну і українську мову. Коли мої політичні опоненти розповідають мені про те, що українська мова розколює суспільство, у мене виникає просте запитання – а яка мова має об’єднувати українське суспільство? Єврейська, американська, німецька, китайська? Я думаю, що очевидний для всіх українців факт – українське суспільство має об’єднувати українська мова. Тому ми підтримуємо мовний закон”, – заявив Ляшко.

https://www.facebook.com/informator.ukraine/videos/175471663351116/

“Закон не примушує любити мову. Він встановлює можливості для розвитку української мови, при цьому дотримуючись приписів Конституції про вільний розвиток мов національних меншин. У суспільстві сьогодні стоять величезні виклики: зовнішня агресія, бідність, економічний провал – ось головні проблеми, які має вирішувати новий президент. Питання мови не повине бути предметом для розколу суспільства, українська мова – рідна, державна, краща”, – додав він.

Нагадаємо, Олег Ляшко вимагає ухвалення закону про імпічмент.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>