9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ляшко вимагає закон про імпічмент

Глава держави повинен мати повноваження, які не суперечать Конституції, але водночас має бути підконтрольним суспільству.

На цьому наголосив Олег Ляшко у кулуарах парламенту, – повідомляє прес-служба Радикальної партії.

Політик наполягає на ухваленні його законів про імпічмент і про ТСК. Лідер Радикальної партії нагадав, що його команда зареєструвала відповідні законопроекти ще у 2015 році, але Президент Порошенко блокував процес їх прийняття, як і попередники.

«За майже 30 років Незалежності України жоден Президент не підтримав закон про імпічмент з однієї причини – кожен з них хоче залишатися безконтрольним, щоб громадяни не мали можливості вигнати його за вчинення злочинів чи правопорушень. І сьогодні, коли Порошенко програв вибори, ми маємо використати цю можливість, щоб нарешті прийняти це рішення і будь-яка людина на президентській посаді, незалежно від прізвища, була підзвітна українцям. І закон про імпічмент – це реальний контроль громадян за Президентом», – підкреслив Ляшко.

Крім того, лідер РПЛ хоче забрати у Глави держави неконституційні повноваження і найближчим часом зареєструє у парламенті відповідний документ.

«За свою п’ятирічну каденцію Президент Порошенко протягнув через парламент десятки законів, які дали йому можливість встановити неконституційний вплив на низку органів державної влади. Зокрема, на Нацкомісію з питань ринку енергетики, Нацкомісію з питань цінних паперів, Нацкомісію з питань регулювання зв’язку тощо. Для чого Президенту цей неконституційний вплив? Щоб розставити своїх «смотрящих», грабувати народ і збагачуватися. Тому ми пропонуємо скасувати незаконно призначені Президентом Порошенком неконституційні повноваження, щоб їх знову не використовували новообраний Президент і його оточення», – розповів народний депутат.

Натомість, лідер РПЛ категорично проти позбавлення Президента України повноважень в сфері оборони і безпеки і наголосив, що не підтримуватиме ці рішення під час розгляду у Верховній Раді.

Нагадаємо, Ляшко підказав Зеленському, як знизити вартість тарифів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>