8.2 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

Українка з Хорватії започаткувала флешмоб на захист українського борщу

Українка з Хорватії Інна Демченко започаткувала флешмоб, аби нагадати світу, що борщ – традиційно українська, а не російська страва.

Відповідний пост активістки розміщено у групі “Українці в Хорватії” у Facebook.

“Прошу всіх українців Словенії, України та світу відгукнутися і виставити у себе на сторінці хештег чи то англійською, чи то словенською, чи мовою країни, в якій ви проживаєте! Не будьте байдужими, адже йдеться за нашу культуру та ідентичність!”, – йдеться у дописі.

Виступити на захист українського походження і приналежності борщу Інну Демченко, зокрема, спонукав напис в одному із закладів громадського харчування Любляни. В оголошенні пропонували скуштувати борщ, який назвали «російським супом».  Також трактування українського борщу як «супу» зустрічається на етикетках продукції деяких торгових марок.

У Міністерстві культури України ще у 2018 році підтримали ініціативу щодо внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО і розпочали необхідні процедури. За словами очільника Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенка, “борщ відповідає критеріям ЮНЕСКО, оскільки сприяє національному розвитку та свідчить про культурну ідентичність суспільства».

Нагадаємо, українки розпочали масштабний флешмоб проти сексизму Зеленського.

7 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>