5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Я тобі не бренд. Українки розпочали масштабний флешмоб проти сексизму Зеленського

Президент України Володимир Зеленський в Парижі, розповідаючи про туристичні можливості України, назвав українських жінок “туристичним брендом”. Це сколихнуло мережу, а жінки розпочали флешмоб #я_не_бренд.

Своїм обуренням жінки діляться у соціальних мережах. Інформатор зібрав для вас публікації флешмобу.

Деякі користувачі вже навіть не дивуються, що президент України може поділитися абсолютно неприйнятними у суспільстві думками.

Користувачка Анна Святославна обурена поведінкою жінок, які “страждають сексизмом, називаючи це антисексизмом”.

“Чому нікого не обурює, що бландінка в шльопках вирішила “відстоювати наші права” і ніхто не запустив флешмоб на цю тему? Тобто жінкам жінок ганьбити можна, а чоловікам – ніт?”, – запитує вона.

Депутат Верховної Ради Ольга Бєлкова сфотографувалася на фоні Ейфелевої вежі, пояснивши, що є брендом, а хто є жінкою.

“Президент Зеленський вчора у Парижі не хотів образити українських жінок, в цьому я переконана. Але питання у тому, що він як президент насправді хоче зробити для українських жінок?”, – написала вона.

Відома громадська активістка Лєда Саражина написала, що вона мама, друг, людина, громадянка, фахівчиня та жінка.

“Я мама, друг, людина, громадянка, провідна фахівчиня, жінка. Продавай свою дружину, а не мене”, – написала вона.

Громадський активіст та учасник АТО Ілля Кротенко також помітив флешмоб та заявив, що Президент України ляпнув дурницю.

“Я підтримую критику Президента за цю дурницю, в тому числі з використанням флешмобу з хештегом. Але я вважаю абсурдною ситуацію, коли начебто намагаючись спростувати слова Президента українки насправді на хайпі фактично їх підтверджують”, – написав він.

Народний депутат Олена Сотник написала, що заява президента Володимира Зеленського про те, що наш бренд – це “красиві жінки” (а могли б бути “красиві чоловіки” – неважливо), на її думку, не просто якесь старе пострадянське кліше, це той болісний момент неповаги нашого суспільства до самих себе, який ми всі разом маємо перерости і забути.

“Ми країна розвиненої високоточної промисловості, актуальної в світовому контексті культури, сільського господарства, яке працює за трендовими світовими агротехнологіями. Ми країна високоосвічених людей. Ми країна хороших інженерів і управлінців. Ми країна сміливих громадян, які захищають свої принципи, а при спробі агресії – і свою країну. Такими ми є в першу чергу, і такими ми маємо показувати себе світу. “Красиві жінки” – це не про бренд країни. Це про комплекси боятись бути такими, якими ми є – сильними, чесними, мудрими, принциповими! Комплекси, яких пора всім нам нарешті позбутись”, – написала вона.

Педагог та викладач Ангеліна Верхогляд згадала про проблеми сексизму в Україні.

“Якщо серед моїх друзів є хтось, хто так вважає, то зверніть, будь ласка, увагу на Зе в ролі президента на міжнародних переговорах з його наївняцько-щиросердним “у нас красиві люди, особливо жінки – це все є нашим брендом” (а перед тим було “у мене замість книжки біля ліжка жінка”), оця бридня з вуст президента нашої країни – це прямий наслідок такого вашого переконання. Вашого небажання розбиратися, що таке об’єктивація, ґендерні стереотипи, які їхні прояви й наслідки, як вони вживаються з “культурою” споживацтва й товарним фетишизмом. Вашої відмови зазирати у суть питання, що таке фемінізм і чому він корисний для країн, які хочуть мати цікавіший імідж, аніж дішовий постколоніальний сексодром”, – написала вона.

Журналістка та блогер Віра Сечкіна запропонувала запустити флешмоб #я_не_бренд.

“Я, наприклад, можу назвати себе 1. Жінкою. Я люблю те, що я жіночої статі. Мені комфортно в цьому стані і органічно. 2. Фахівцем. Нехай я не висококласний фахівець у своїй темі, але люблю свою професію, мені подобається вчитися новому в цьому сегменті і розвивати його 3. Дружиною. Можливо я не ідеальна дружина, погано варю борщ і іноді пропускаю пил на столі, але мені це подобається і це значуща для мене частина життя – бути дружиною 4. Матір’ю. Я пишаюся своєю дочкою. Люблю бути з нею і допомагати їй зростати і ставати цікавою особистістю. 5. Дочкою. Піклуватися і підтримувати батьків, мені здається це важливо. І бути їм вдячною. 6. Сестрою. Я молодша, примхлива, розпещена братом сестра. 7. Тіткою. У мене прекрасні племінники і я сподіваюся, що коли-то я їм допомогла або ще зможу допомогти. 8. Подругою” ,- написала вона.

Військова на фронті Яринка Ірина Митрофанова обурилася висловленням президента Зеленського.

“Блазень, що ти там вякнув про бренд? Вийди до нас без охорони. Ми тебе отбрєндіруєм так, що Лєнка прикроватна тебе не впізнає”, – написала вона.

Користувачка Даен Дегтярьова написала, що вона жінка, яка має честь та гідність.

“Я громадянка України! Я жінка, людина яка має честь та гідність! Я вам, президенте, не “дорогенький” товар”, – заявила вона.

Художниця Віта Бартош навіть створила футболки з написом “Я не бред”, які можна у неї замовити.

“То що, сонечка, кухня і жінки тепер “бренд” – те, що має високий попит та довіру у споживача? Вкотре пересвідчилась у безграмотності та абсолютній поверхневості суджень новообраного”, – написала вона.

Членкиня партії Петра Порошенка “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко обурилася непристойною та огидною заявою президента.

“Про жінок – бренд і туризм – це непростойна і огидна штанга. Тут вже вирвалося підсвідоме, 95 квартал в усій його “красі”… Сексизм, примітивізм, й на це має бути чесна реакція жінок – кандидаток зі списку СН, якщо вони дійсно “нові обличчя” і мають принципи, в тому числі щодо рівності і гідності. В Зеленського ж начебто навіть є радниця з гендерних питань, чекаємо її публічної реакції. Сподіваюся, пану Зеленському і його радникам вистачить мудрості не сказати щось подібне в Німеччині. Канцлер Ангела Меркель була б дуже здивована подібними заявами”, – написала Геращенко.

А голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що президенту тепер варто принести вибачення всім українцям.

“Бренд – це торгівельна марка, використовується для позначення товару. Називати цим словом українських жінок є відвертою образою всіх українців, незалежно від статі”, – написав він.

У мережі вже навіть з’явилися жарти на самого Зеленського, який назвав жінок брендом.

Нагадаємо, Зеленський назвав українських жінок туристичним брендом.

151 КОМЕНТАРІ

  1. Краса жіноча, теплий подих квітки,
    Коханий погляд радісних очей.
    Тендітна усмішка, котра так личить жінці
    Засліплює, як перший Божий день.
    Русе волосся, чорне або біле;
    Коротке, довге, крутиться, пряме;
    Гарно зачесане чи просто і невміло,
    Яка різниця, в жінки гарне все!
    Далі статура, кожен дюйм говорить:
    Таку фігуру тільки обнімать!
    Жіночий стан лиш на одне наводить,
    Її можливо тільки лиш кохать.
    А ніжки, це постійний подив.
    Хіба можлива ще така краса?
    Аби могти, очей би з них не зводив,
    Ці ніжки дарували небеса.
    А руки, довгі, худощаві,
    Ця витонченість розуму лиша,
    Вони лиш створені, аби їх цілували,
    А дотики, це райські відчуття.
    Краса жіноча, еталон усього,
    А жінка, це богиня на Землі.
    Кохання наше, це ключі від всього
    І навіть… найгарнішої.
    Микола Щасливий

  2. Це саме той випадок, коли кожен розуміє по мірі свого виховання. Нічого образливого у висловлюванні президента нема, лише одна політикеня, що реагує на бренд “підстилка”, побачила в цілком позитивному вислові негативне ставлення до жінок і підняла хвилю обурення, а деякі її однодумиці підхопили…

  3. Кого не стосується,ці слова не зацеплять.Порохоботи,чіпляються за кожне,слово,за кожну поведінку “Зе”.Він вільна людина,його право,що говорити,і як себе вести.

  4. Для чого ви оце тут брешете, берете вирване із контексту слово і починаєте гавнотравлю президента, той, хто це пише дуже недалека людина, бренд, означає :краща ,не така як всі, особлива

  5. Пробнік бренду в Германії сьогодні, поки ми тут палаємо від сексистських жартів.
    Електорат зе це схаває на ура. Бо весь гумор 95 кварталу побудован на насміханнях над дефектами мови, насміханнях над національностями/статтю, були і жарти стосовно синдрому Дауна.
    І їх публіка це обожнює.

  6. Какой дебил раскручивает и накручивает людей против ЗЕ ? А… это бывший не может от корыта оторваться, вот и плетет интриги

  7. Нечем больше занятся. Выискиваете поганый смысл в каждом прежложении. Вот если бы так все предыдущие пять лет,может так не жили сейчас.

  8. Боже,у нас даже комплимент воспринимается в штыки! Ужас какой то. Клушами нужно было назвать,может бы это понравилось. Да вас Эвропа затюкает за ваш флешмоб

  9. І чого від нього хочуть? Думають він розплачеться і піде у відставку? Це не “сексизм”, це просто примітивні жарти які подобаються більшій частині населення України.

  10. Якбы Зеленський на8вав бы Украинок ,, багинями,, всерівно піднявся б галас Бо для деяких співвітчизників щоб він не робив і щоб не казав все не так

  11. Похвалив Президент наших красунь украінок,він щось таке страшне сказав?Нові козні порохоботів?Жінки,не йдіть на ці провокаціі!Ну все роблять,щоб була негативна”сенсація”!Йому,бідному,як просто людині,неможливо передбачити,що його висловлення буде трактуватись чорті як!

  12. Уважайте себя, раз вас так Президент номиновал А вы только контекст во всем и выбираете.Спасибо Президенту за отношение к женщинам своей страны.

  13. Пипец просто… Президент страны на весь мир назвал украинских женщин самыми красивыми, брендом – им не нравится?.

  14. Самая страшная проблема Украины. Сейчас.до…съ. нет у людей проблем.сходите в военный госпиталь или детей дом.просто так и уймитесь
    А если скучно пойдите по работайте официанткой ..или посуду помойте.или санитаркой в больнице. Курицы

  15. Лучше бы он француженок так назвал – типа они бренд Франции = Зеленскому бы памятник поставили благодарные девушки Франции….а нашим все не так?

  16. Какие украинки? Типа черновол и геращенко? Так к ним это не относилось…. страшилища тут не при чем! А мы очень рады! Хоть один президент сказал, что мы самая красивая, брендовая нация!

  17. Зеленский все правильно сказал и украинки все правильно поняли. Это проплаченные порохоботы ахинею пишут, а 25% поддерживает.

  18. Это не украинки,а дуры,которым делать нехрен!!!Я горжусь,что мы ,украинки -самые красивые и президент сказал ПРАВИЛЬНО!Владимир ,не обращайте внимание!Умные поймут,а с дуры ну ЧТО с неё взять!!!!

  19. Це не інформатор це якийся мастурбатор шоколадний все не так не туди і вручну.
    За те оплата щедра і розігрітий натовп аплодує.
    А в цей час погоджувальна рада всі подання президента ігнорує.

  20. Бренд -лицо Украины,это значит краше наших просто нет,девушки Украинки самые лучшие!А так каждый думает вмеру своей распущенности

  21. Шановні, наші самі найкращі УКРАЇНОЧКИ, САМІ НАЙКРАСИВІШІ у цілому світі! Ось про це і говорив НАШ ПРЕЗИДЕНТ! Ви — обличчя нашої України!

  22. Бренд це марка на товар, як кажуть , всі заможні люди носять брендовий одяг чи взуття, от і виходить що жінок порівняв з товаром

  23. Галина Бастрыжник що значить тупість: зробили комплімент вперше, мабуть, за все життя, так скандал здійняли. Не розумієте значення слів – подивіться у словнику, а не пишіть дурниць.

  24. Анюта Ракитина Не-не зеленочка это ваш напиток фирменный!А если 40летний мальчик не понимает в каком смысле употребляется слово бренд то ему уже мало кто поможет.

  25. Как там Янукович говорил наступит тепло женщины разденутся приезжайте к нам в Украину это он говорил когда был с визитом в Японии ну и что посмеялись только ,а ведь он тоже хотел сказать что у нас красивые женщины

  26. ЧТО плохого сказал Зеленский, что украинки самые красивые женщины.Сколько можно придираться к каждому слову президента? Пора бы уже успокоиться.

  27. Володимир Тищенко,не знаю маєте ви дружину і дочок,не знаю їхньої реакції “на бренд”,а тепер ще від вас і ” підстилки”
    Ви просто не мужик….???

  28. Nadezhda Boyarchuk В залежності від контексту, саме по собі – нічого поганого. Будь який вислів можна трактувати по- різному. Людина такого рівня має сто раз подумати перш ніж рота відкривати.

  29. Ви чули що він таке сказав це опять провокація проти призидента вони незаспокояться бо до влади недопускають хвати уже накомандувалися

  30. Они пустоголовие когда им говорят комплименти они обижаються и сразу сделали проблеми бренд ето качество.красота солидность

  31. Саме гидке в мужчини- це приниження жінок.
    Говорите,що це нічого,що образливого тут немає.
    Мушу заперечити,бренд потрібен в продажі.
    Жінкам бренд не потрібен….

  32. Если девушке сделали комплимент, что она красивая это не значит, что её назвали проституткой. Я получаю от мужчин каждый день комплименты и мне приятно, я не считаю это оскорблением. Кто думает иначе нужно к психологу это уже диагноз.

  33. Татьяна Луговская,мене особисто бидлом ніхто не обзивав,а навпаки Порошенком було сказано,що самі красиві і добрі жінки-це жінки України.

  34. Ольга Панько Самые красивые да ,но и самые продажные! Вот что хотел сказать зе.Маленький 40летний мальчик не знает в каком смысле иожно употреблять слово бренд! Его жена тоже бренд на продажу!

  35. Чомусь деякі українки за комплімент в їх адрес нібито розгнівались..І від чого б це?.
    Ніяк бабі не вгодиш..

  36. Одівайтесь так як потрібно ведіть себе як жінка порядна думайте головою а не с …..кою і правильно розумійте сказані слова а той хто вірить жовтобрехам мені їх жаль.

  37. Да,что им не займутся,у него грехов много, может тогда всё это прекратилось, тоесть травка на нашего президента!Пора этого Порошенка угомонить,и его проплаченные тоже умолкнуть! Ну,уж очень надоели они своей недалекостью!

  38. Їм подобається коли тільки Марина порохоботка себе виставляє і які вони любі та гарні з порохом. В цієї чети ні совісті, а ні честі так демонструвати себе перед народом, який обібрали зробили заложниками і ще хизуються

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>