11.5 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Україна закликає в ООН обговорити технічні деталі миротворчої місії на Донбасі

Україна надає великого значення реформуванню миротворчості ООН і готова ділитися своїм досвідом, проте нині й сама потребує ефективної миротворчої місії ООН на Донбасі і, попри відсутність політичного рішення, закликає почати роботу над технічними аспектами такої місії.

Про це заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця розповів в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу перед виступом на дебатах Радбезу ООН з миротворчості.

“Україна накопичила багаторічний досвід участі в операціях ООН з підтримання миру. Реформування цього сектору для нас не пусті слова. Разом з партнерами наша держава долучилася до розробки відповідних пропозицій. Частина з них вже втілюється, щодо частини тривають дискусії”, – розповів він.

Кислиця додав, що сьогоднішнє засідання Радбезу ООН, на якому головує міністр закордонних справ Індонезії, має важливе значення для України.

“Українська сторона працює над тим, щоби на окупованих територіях Донбасу з’явилася операція з підтримання миру. Усі ми знаємо, що наразі немає політичного рішення. Але це не заважає нам зараз розставляти прапорці в технічній стороні процесу: яким має бути склад місії, з яким мандатом і з якими цілями”, – заявив він.

Український дипломат пояснив, що саме ця тема буде однією з основних у його виступі. За його словами, “нам потрібна операція ООН на Донбасі, проте вона має бути ефективною і відповідати запитам сьогодення”.

“Якщо раніше ми пильнували за реформуванням миротворчості ООН лише як контрибутор, то тепер кожна деталь нам важлива як країні, яка запросила операцію з підтримання миру до себе”, – розповів він.

Раніше повідомлялося, що окупанти обстрілюють ЗСУ на Донбасі з важкої артилерії, є загиблий та поранені.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>