10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Україна вийде переможцем у конфлікті з Росією, – Гербст

Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що президент Росії Володимир Путін через санкції і втрати солдатів усе ж виведе війська РФ з Донбасу.

Про це дипломат, який був послом США в Україні в 2003-2006 роках, сказав в інтерв’ю телеканалу “Прямий”.

“Мій прогноз: через санкції, через втрату російських солдатів, які неприйнятні для російського народу, Путін повинен, врешті-решт, вивести свої війська, свою зброю з Донбасу, вивести своїх маріонеток у Донецьку і в Луганську. І знову буде узято під контроль цілий схід країни – і війна закінчиться, мир буде”, – сказав він.

“Я думаю, що, врешті-решт, Україна вийде переможцем у цьому конфлікті. Тому що ця війна Кремля проти українського народу – це не війна російського народу проти українського народу”, – сказав також експерт.

“Це війна Кремля і Путіна. І для Путіна це величезна слабкість. І тому він повинен приховати цю війну від свого народу. І ми знаємо деталі цього”, – заявив колишній посол.

На думку Гербста, “зараз у Вашингтоні еліта розуміє московську і кремлівську загрозу, тому що ця загроза не виходить із Росії”.

“На мій погляд, політика Путіна не служить інтересам Росії. Зараз розуміння, – а це не загальне розуміння, звісно, не між усіма, але між більшістю всіх у Конгресі і всіх у Адміністрації, – що зовнішня політика Кремля агресивна, це політика реваншу, і нам потрібно протистояти цьому”, – сказав він.

Крім того Гербст висловив думку, що Крим може повторити долю країн Балтії в СРСР.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>