8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Україна приєдналася до санкцій ЄС проти Росії

Високий Представник ЄС Федеріка Могерині оприлюднила декларацію, яка констатує приєднання до рішення Європейської Ради щодо продовження санкцій проти РФ України та країн з числа кандидатів на входження до ЄС.

Відповідне повідомлення оприлюднене на веб-сторінці Європейської Ради, – пише “Укрінформ”.

“21 грудня 2018 року Європейська Рада ухвалила рішення 2018/2078 (Спільна політика в сфері зовнішніх справ та безпеки – Щодо обмежувальних заходів у зв’язку із діями Росії, спрямованими на дестабілізацію ситуації в Україні). Рішенням Європейської Ради обмежувальні заходи продовжені на наступні шість місяців до 31 липня 2019 року. Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, член Європейської зони вільної торгівлі Норвегія, члени європейського економічного простору, а також Україна, приєдналися до цієї декларації. Вони забезпечать відповідність національної політики цьому рішенню Європейської Ради. Європейський Союз взяв до уваги такі зобов’язання та вітає їх”, – йдеться у документі.

Економічні санкції, які були продовжені, включають:

  • Обмеження доступу до головного та вторинного ринку капіталів ЄС для 5 головних фінансових інституцій, переважна частина яких належить державі, а також їх дочірніх компаній, заснованих за межами ЄС, як і трьох головних енергетичних та трьох оборонних компаній Росії;
  • Введення заборони на імпорт та експорт озброєння;
  • Введення заборони експорту товарів подвійного призначення для військового використання або для військових кінцевих споживачів в Росії;
  • Обмеження доступу Росії до певних чутливих технологій та послуг, які можуть бути використані для видобутку та переробки нафти.

На додаток до цих економічних санкцій, деякі заходи ЄС також застосовані у відповідь на кризу в Україні, включаючи:

  • Цільові індивідуальні обмежувальні заходи, зокрема, візова заборона та заморожування рахунків, за станом на сьогодні, для 164 фізичних осіб та 44 юридичних осіб до 15 березня 2019 року;
  • Обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, дія яких обмежується територією Криму і Севастополя, які, за станом на сьогодні, запроваджуються до 23 червня 2019 року.

Термін дії цих санкцій був пов’язаний із невиконанням Мінських угод від 2015 року. Оскільки цього (виконання Мінських угод) не відбулося, санкції залишаються чинними.

Нагадаємо, що Сенат США не зміг заблокувати зняття санкцій з компаній російського олігарха Дерипаски.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>