9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Сенат США не зміг заблокувати зняття санкцій з компаній російського олігарха Дерипаски

Сенату США не вдалося заблокувати плани адміністрації Дональда Трампа щодо зняття санкцій проти підприємств російського олігарха Олега Дерипаски. 

Незважаючи на те, що низка сенаторів-республіканців приєдналася до демократів у голосуванні за рішення, цих голосів виявилося недостатньо для затвердження постанови, – повідомляє Голос Америки.

Постанова за блокування рішення Міністерства фінансів США здобула 57 голосів, замість 60 необхідних.

19 грудня Міністерство фінансів США повідомило Конгрес про готовність зняти санкції з виробників алюмінію Rusal, En+ та EuroSibEnergo в рамках домовленості про те, що Дерипаска істотно зменшить свою частку в компаніях та відійде від їх управління. Рішення вступить в силу, якщо не буде заблоковане Конгресом США протягом 30 днів.

Під час брифінгу минулого тижня в Конгресі міністру фінансів США не вдалося переконати американських законодавців, що в результаті угоди Дерипаску справді буде усунуто від управління. Угода викликала недовіру законодавців.

“Я проголосував проти угоди стосовно російських санкцій вчора, бо Дерипаска втрачає акції, але не контроль. Він зберігає 35% акцій з правом голосу. Банк Путіна матиме 7% і компанія з довгою історією корупції та партнерства з Дерипаскою матиме 10%”, – написав сенатор-республіканець Марко Рубіо.

Нагадаємо, на початку січня 2019 року лідер Демократичної партії в Сенаті США Чак Шумер вніс до Конгресу резолюцію, спрямовану проти рішення Мінфіну США про зняття санкцій з компаній «Русал», En+ і «Євросибенерго». Американські конгресмени вимагали відкласти зняття санкцій з компанії російського олігарха Дерипаски.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>