2.9 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Україна буде поставляти до Туреччини танкові ракети

Українське держпідприємство «Спецтехноекспорт» уже найближчими тижнями почне постачати в Туреччину 120 мм ствольних керованих ракет «Конус» виробництва ДП «ДККБ ЛУЧ».

Про це повідомляє «Укрінформ».

Відповідний контракт було підписано з турецькою державною корпорацією «Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu» («MKEK») в межах Міжнародної оборонної виставки «ІDEF2019» у Стамбулі.

«Протягом першого етапу реалізації контракту передбачено поставки 120 мм керованих ракет «Конус» і пристроїв наведення для їх інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом унаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях «MKEK», – пояснили експерти.

Парафування контракту дало змогу узгодити питання вартості та термінів поставок, а також інші умови реалізації домовленостей.

«Завершення процедури підписання та початок виробництва експортної партії ракет заплановано на найближчі тижні», – вказали в Спецтехноекспорті.

Перевагою співпраці з «MKEK» називають можливість не лише постачати високоточну зброю турецьким Збройним Силам, але й збільшити присутність української продукції на інших ринках, які експлуатують танки зі 120 мм гарматами та активно співпрацюють із турецьким ОПК – зокрема, це країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Як відомо, керована ракета «Конус», розроблена ДП «ДККБ «ЛУЧ» для стрільби з танкових гармат калібру НАТО – 120 мм, здатна вражати ціль на відстані 5 км.

Раніше повідомлялося, що канадська фірма PGW Defence Technologies буде поставляти Україні снайперські гвинтівки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>