10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Указ Трампа про надзвичайний стан спричинив колективні позови в судах США

Введення президентом Трампом надзвичайної ситуації в країні миттєво спричинило політичну та правову протидію, в тому числі ряд судових позовів.

Про це повідомило в суботу впливове американське видання The Washington Post.

«Наступного дня після того, як президент Трамп оголосив надзвичайну ситуацію національного рівня в спробі обійти Конгрес і залучити гроші платників податків на фінансування 230 миль бар’єрів вздовж кордону США-Мексика – його рішення піддалося політичним і правовим викликам»,- зазначається в публікації.

Демократи наголосили, що указ Трампа став доказом його шахрайства й зловживання президентськими повноваженнями та присягнулися зупинити його.

Демократіа частково підтримують республіканці в Конгресі, які побоюються, що це створить небажаний прецедент і позбавить інші проекти необхідних коштів через примхи президента.

Водночас, рішення Трампа спричинило проблеми юридичного характеру.

«У п’ятницю громадська група Public Citizen подала позов до окружного суду США в Вашингтоні від імені трьох землевласників Техасу та екологічної групи, намагаючись заблокувати декларацію Трампа»,- зауважує видання.

Ще одна адвокатська компанія в Вашингтоні подала позов проти Міністерства юстиції США через те, що не були надані документальні підтвердження з юридичним обґрунтуванням висновків, на підставі яких президент оголосив про введення надзвичайної ситуації в країні.

Нагадаємо, що Кім Чен Ин приїде до В’єтнаму за кілька днів до зустрічі з Трампом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>