3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Учасники 24-ї української антарктичної експедиції завершили тренування

Сьогодні учасники майбутньої 24-ї української антарктичної експедиції завершили тренувальні збори, і тепер мають близько місяця для підготовки до роботи на станції «Академік Вернадський».

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Щоб створити наближені умови, збори провели на базі Низькочастостної обсерваторії Радіоастрономічного інституту НАН в с. Мартова на Харківщині. Саме ця обсерваторія вимірює в наших широтах ті ж параметри атмосфери та ближнього космосу, які досліджують на «Вернадському», підкреслили у міністерстві.

Насамперед учасники вивчали, як влаштована та працює станція – від організації харчування до гасіння пожеж. Учасники попередніх експедицій також розібрали з менш досвідченими колегами проблемні питання, що виникали раніше під час зимівок.

Протягом зборів за командою уважно спостерігали психологи. Це необхідно, адже скоро учасникам доведеться залишитись в ізоляції на цілий рік, підкреслюється у повідомленні. Спеціалісти мають виявити можливі «слабкі ланки» та вчасно дати поради, як уникнути напруги в замкненому колективі.

Тепер зимувальники 24-ї української антарктичної експедиції мають близько місяця, щоб підготуватися до поїздки.

Як повідомлялося, цього року було проведено перший відкритий відбір для участі в річній експедиції на станції «Академік Вернадський». Долучитися виявили бажання 178 кандидатів та кандидаток. Конкурсна комісія відібрала 12 майбутніх учасників – уперше за останні 20 років до складу експедиції увійшло 2 жінки.

Раніше повідомлялося, що Україна посіла 39 місце у рейтингу найвпливовіших країн світу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>