19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Женеві держслужбовцям заборонили носити видимі релігійні символи

Мешканці Женеви проголосували за суперечливий закон, який, серед іншого, заборонить виборним чиновникам і державним службовцям носити видимі релігійні символи.

Понад 55% мешканців швейцарського кантону Женеви підтримали закон, незважаючи на попередження, що він може призвести до дискримінації, особливо щодо жінок-мусульман. Деякі критики вважають, документ може порушувати конституцію, – передає Європейська правда.

Новий закон полягає в тому, щоб розширити діалог між релігійними групами та державою, а також краще визначити межі релігійного вираження в суспільній сфері.

Прихильники говорять, що це допоможе пояснити існуючі принципи женевської конституції для захисту релігійної свободи як віруючих, так і невіруючих.

Парламент кантону прийняв документ у квітні минулого року. Закон також має підтримку трьох головних релігійних громад Женеви, Протестантської церкви, Римо-католицької церкви та Старої католицької церкви.

Але крайньо ліві, зелені, феміністські організації та мусульманські групи виступили проти закону і зібрали достатню кількість підписів, щоб винести питання на референдум.

Критики стверджують, що закон матиме гнітючий і дискримінаційний ефект, а деякі засуджують його як ісламофобський.

Викладачам у Женеві вже заборонено носити видимі релігійні символи, включаючи хіджаб. Новий закон поширить цю заборону на виборних посадових осіб та будь-яких місцевих чи кантональних державних службовців, які вступають у контакт з громадськістю.

Нагадаємо, минулого року у швейцарському кантоні Санкт-Галлен заборонили публічне носіння нікаба, якщо це «становить загрозу».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>