5.5 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

У Запоріжжі люди з інвалідністю взяли участь у незвичній фотосесії

Герої світлин вбрані у костюми відомих казкових та кіно-персонажів. Фотографи кажуть, що моделі напрочуд комунікабельні та працьовиті.

Про це розповідає “5 канал”.

Подружжя Віктор Карпов та Ірина Петровська – учасники проекту “Сильні духом”. Коли вони обирали образи для фотосесії, одразу згадали казку “Пригоди Буратіно”.

“Чомусь нам одразу спала на думку ця смішна позитивна парочка – кіт Базиліо та ліса Аліса. Можливо, вони нам близькі по духу, тому ми їх і обрали”, – розповідають учасники проекту.

Ініціювала його Маріанна Смбатян. Організатор розповідає: охочих взяти участь у проекті було настільки багато, що деяким довелося відмовити.

“Люди з Києва хотіли приїхати і взяти участь у проекті. Але я не могла надати змогу десь проживати учасникам. Люди з інвалідністю потребують особливого підходу”, – пояснює організатор проекту.

“Вони показали, що можуть, що вони молодці – як організаційно, так і творчо. У нас це відбувалося не як робота, а було багато спілкування”, – зазначає фотохудожниця Інна Позднякова.

“Вони – герої. У них дуже добре можна побачити мистецтво перевтілення. Хоча вони не професіонали, проте дуже цікаво було спостерігати, і ми вгадуємо образи, в які вони перевтілилися”, – ділиться враженнями відвідувачка виставки Інна Синепольська.

Такий проект задумали, щоб підтримати людей з інвалідністю.

“Ми займалися фехтуванням, танцями на візках, беремо участь у таких цікавих проектах, займаємося громадською діяльністю. У нас всестороннє життя”, – наголошують учасники проекту Віктор Карпов та Ірина Петровська.

Тим часом, авторка проекту “Сильні духом” вже проанонсувала новий етап зйомок для наступної виставки.

Раніше ми розповідали про те, що у Сумах заснували фабрику для жінок з непростими долями.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>