12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

У ЄС розкритикували Трампа через його заяву щодо виходу з угоди про торгівлю зброєю

Президент США Дональд Трамп заявив, що відкликає підпис США під міжнародною угодою з торгівлі озброєнням (АТТ). Угода, укладена в рамках ООН в 2014 році, встановлює міжнародні правила торгівлі різними видами зброї від рушниць до літаків і танків. США підписали угоду в 2013 році, але не ратифікували її.

Про своє рішення президент Трамп оголосив під час виступу на зібранні Національної асоціації зброї в Індіанаполісі в п’ятницю.

“Ми ніколи не віддамо суверенітет Америки необраній, непідзвітній світовій бюрократії”, – заявив Трамп.

США вже “давно вважаються золотим стандартом у правилах відповідальної торгівлі зброєю, – йдеться в повідомленні Білого дому, – угода АТТ просто непотрібна для того, щоб Сполучені Штати вели цю торгівлю відповідально”.

США – найбільший в світі експортер зброї. Експорт зброї зі США на 58% перевищує поставки другого за величиною експортера зброї – Росії.

ЄС, всі 28 країн-членів якого є учасниками угоди АТТ, виступив на підтримку угоди.

“Рішення США відкликати свій підпис не сприятиме зусиллям з підвищення прозорості міжнародної торгівлі зброєю та запобіганню незаконної торгівлі”, – йдеться в заяві речниці ЄС Маї Косьянчич.

“Нам шкода, що президент США Дональд Трамп вирішив вийта з угоди про торгівлю зброєю”, – йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Німеччини.

В ООН раніше не знали про плани президента США вийти з угоди.

Нагадаємо, колишній віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден випереджає чинного президента США Дональда Трампа на 6%.

Раніше Трамп подав позов до Конгресу США через вимогу надати документи про його бізнес.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>