14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Венесуелі випустили з в’язниці журналіста, який звинувачував Україну в катастрофі MH17

Журналіста Біллі Сікса звільнили з венесуельської військової в’язниці в Каракасі після 4-місячного ув’язнення. Його звинували у шпигунстві, заколоті та незаконному вторгненні в зону, що охороняється.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Венесуельську журналістську профспілку SNTP.

Зазначається, що після звільнення журналіст повинен кожні 15 днів повідомляти владу Венесуели про своє місцезнаходження. Крім того, йому заборонено публічно розповідати про знаходження під вартою. Венесуельська неурядова організація Espacio Público вимагає повної свободи для 32-річного репортера.

«Репортери без кордонів» вважають бездоказовими звинувачення Сікса в шпигунстві, заколоті і незаконному вторгненні в зону, що охороняється.

Як повідомляє DW, раніше Біллі Сікс вже працював в гарячих точках – Лівії та Сирії – на замовлення правоконсервативного берлінського тижневика Junge Freiheit. Починаючи з грудня 2012 року, він провів кілька тижнів під вартою в Сирії за звинуваченням в незаконному перетині кордону і тероризмі. Тоді за підтримки дипломатів журналіст був звільнений з-під варти.

Також Біллі Сікс відомий своєю проросійською позицією у висвітленні подій у Криму та на Донбасі. Зокрема, журналіст стверджував, що Boeing-777 збили українські Військово-повітряні сили. Цю позицію він відстоював у фільмі про катастрофу рейсу MH17 над Донбасом. Він співпрацював із правим тижневиком Junge Freiheit, а відомим став після того, як у грудні 2012 року в Сирії був затриманий вояками сирійської армії. Починаючи з грудня 2012 року, він провів кілька тижнів під вартою в Сирії за звинуваченням в незаконному перетині кордону і тероризмі. У березні 2013 року режим Асада передав журналіста послу Росії в Дамаску. У 2014 році Сікс поїхав на схід України.

Раніше повідомлялося, що СБУ оголосила у розшук одного з ключових фігурантів справи MH17.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>