15.9 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Тбілісі поновилися протести біля будівлі парламенту

У столиці Грузії Тбілісі біля будівлі парламенту на проспекті Руставелі почалася чергова акція протесту.

Під час акції було оголошено, що хоча зміна виборчої системи є позитивним кроком, протестувальники не збираються розходитися, поки міністр внутрішніх справ Георгій Гахарія не буде відправлений у відставку, — передає Громадське.

Зокрема, серед виступаючих була дружина колишнього президента країни Георгія Маргвелашвілі Маку Чичуа.

За її словами, вона сама прийняла рішення прийти на акцію та її чоловік навряд чи там з’явиться.

«Дуже складно було дивитися на молодих людей, на їх закривавлені обличчя. Те, що я побачила, абсолютно для мене незрозуміло. Як можна стріляти в молодих, чистих людей, які хочуть зафіксувати свій протест і своє бачення», — заявила вона.

Нагадаємо, 20 червня в Тбілісі близько 7 тисяч людей вийшли на акцію протесту. Вони вимагали відставки голови парламенту Іраклія Кобахідзе, глави МВС Георгія Гахар і глави Служби безпеки Вахтанга Гомелаурі.

Невдоволення громадськості викликало те, що російський депутат, член Комуністичної партії Сергій Гаврилов сидів у кріслі голови парламенту Грузії, коли виступав на сесії Міжпарламентської асамблеї православ’я. Це також викликало обурення групи парламентаріїв, які зірвали засідання.

Після декількох годин сутичок, застосування сльозогінного газу, гумових куль та водометів силовики завершили операцію з розгону акції протесту. Внаслідок розгону мітингувальників постраждали 240 людей: 160 учасників акції протесту і 80 поліцейських.

Після масових протестів у Тбілісі голова грузинського парламенту Іраклій Кобахідзе подав у відставку.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який тимчасово забороняє з 8 липня російським авіакомпаніям здійснювати повітряні перевезення росіян з території РФ на територію Грузії. Частина авіакомпаній РФ вже закрила продаж квитків до Грузії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>