6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Судані закликали до виведення армії з населених пунктів країни

Суданська опозиція зажадала від перехідної Військової ради негайного виведення армійських підрозділів з населених пунктів країни і заміни їх на поліцейських.

Про це повідомив у четвер телеканал Sky News, цитуючи спеціальну заяву однієї з основних опозиційних сил Судану – альянсу “За свободу і зміни”.

Альянс, згідно з документом, зажадав від військової влади “негайно вивести армійські загони з житлових районів міст, а також з інших населених пунктів і замінити їх на поліцейські загони з охорони безпеки”. Крім того опозиція закликала Військову раду “негайно припинити блокування інтернету в країні і повністю забезпечити інформаційну свободу”.

Нагадаємо, армія взяла управління державою у свої руки 11 квітня після відсторонення від влади президента Омара аль-Башира. З 6 квітня у штаб-квартирі армії відбувається сидячий страйк, учасники якого домагаються передачі влади цивільним силам. Кілька днів тому Військова рада попередив про намір прийняти правові заходи проти цього страйку, який з акції протесту перетворився на розсадник злочинності і почав створювати реальну загрозу безпеці країни. Там неодноразово спалахували перестрілки і заворушення, які призводили до людських жертв.

Нагадаємо, армія Судану готова піти на переговори з опозицією.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>