12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У столиці Інгушетії тисячі людей вийшли на протест проти змін до закону про рефендум

У столиці Інгушетії, Магасі, тисячі людей вийшли на протест проти змін до закону про референдум. Ухвалення закону дозволить приймати рішення про зміни кордону країни без погодження з мешканцями.

Про це повідомляє Громадське.

Мітинг влаштували біля будівлі національної телерадіокомпанії «Інгушетія». Територію, відведену для акції, оточили металевими загородженнями, а також металодетекторами, зазначив керівник правозахисної організації «Марш» Магомед Муцольгов.

Він також вказав, що в Магасі «велика кількість силовиків».

«На площі вже зібралися близько 10 тисяч людей. Народ продовжує збиратися. Люди обговорюють останні події та висловлюють невдоволення діями регіональної влади», — вказав Муцольгов.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, на площі встановили сцену, літні учасники акції сидять на стільцях, що стоять півколом. Протестувальники тримають у руках прапори Інгушетії.

6 грудня 2018 Конституційний суд Росії визнав, що угода про встановлення кордону між Інгушетією та Чечнею є законною. Перед цим його підписав глава Інгушетії Юнус-Бек Євкуров.

Угода передбачає обмін ділянками гірських та лісистих нежилих територій площею 1890 гектарів для вирівнювання адміністративних кордонів. Глава Інгушетії пояснив, що фізичної передачі територій між республіками не буде.

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що міністерство внутрішніх справ республіки має затримувати «тих, хто ніяк не заспокоїться» з приводу угоди про визначення адмінкордону з сусідньою Інгушетією.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в Інгушетії затримали учасників акції біля нового кордону з Чечнею.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>