2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У США схвалили оновлення до програмного забезпечення Boeing 737 MAX, – ЗМІ

Американське Федеральне авіаційне управління попередньо схвалило план змін у програмному забезпеченні Boeing 737 MAX, які вирішили запровадити після авіакатастроф літаків цієї моделі в Ефіопії та Індонезії. Також схвалили зміни у підготовці пілотів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на внутрішні документи відомства і джерела, знайомі з деталями цих документів.

Оновлення має на меті усунення проблем із системою керування літаком. Так, зміни передбачають, що автоматизована система запобігання звалювання на крило тепер зможе більше контролюватися пілотами. Після оновлення система працюватиме більш м’яко, не впливаючи на інші команди з кабіни пілотів. Також вона не реагуватиме на неправдиві свідчення одного або двох датчиків, стверджують джерела видання.

Якщо буде загроза того, що лайнер може завалитися на одне крило або різко втратити висоту, оновлена система дозволить автоматично опустити носову частину літака тільки один раз і не більше ніж на 10 секунд.

Нагадаємо, зранку 10 березня пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines зі 149 пасажирами на борту та 8 членами екіпажу розбився, рухаючись з Ефіопії до столиці Кенії — Найробі. Пізніше стало відомо, що усі, хто був на борту, загинули. Після аварії літака Boeing акції компанії різко подешевшали. Станом на 11 березня компанія Boeing втратила понад 11% своєї вартості.

Це друга аварія літака моделі Boeing 737 Max 8 за минулих 5 місяців. У жовтні 2018 року в Індонезії розбився пасажирський літак зі 188 людьми на борту. За кілька хвилин після зльоту він втратив зв’язок з диспетчерами та впав у море.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>