15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У США до 20 років в’язниці засудили чоловіка, через розіграш якого застрелили людину

У містечку Вічіто, штат Канзас, засудили до 20 років ув’язнення 26-річного Тайлера Баррісса, через пранк якого в 2017 році американські спецпризначенці застрелили чоловіка.

Окружний суддя США Ерік Мелгрен виніс вирок відповідно до угоди, яку обвинувачений уклав зі слідством у минулому році, — передає Громадське.

Баррісс визнав себе винним за 51 пунктом звинуваченні, які інкримінувала йому прокуратура: зокрема, і у фейкових дзвінках щодо замінування та у погрозах.

Угода зі слідством передбачала термін позбавлення волі не менше як на 20 років. Обвинувачення вимагало для американця 25 років за гратами.

Суддя зазначив, що справа перейшла на «незвідану правову територію».

У грудні 2017 року в містечку Вічіто сталося резонансне вбивство: Баррісс, який у той час перебував у штаті Каліфорнія, грав у мережі в комп’ютерну гру Call of Duty з двома друзями — Кейсі Вайнером і Шейном Гескілом.

Під час гри між хлопцями сталася суперечка, після чого Вайнер запропонував Баррісу зателефонувати у поліцію і викликати наряд правоохоронців додому до Гескіла. Гескіл повідомив друзям застарілу адресу свого будинку у місті Вічіто, в той час там вже мешкала інша людина.

Барріс зателефонував поліцейським, повідомивши, що є мешканцем вказаного будинку і нібито застрелив свого батька, а також взяв в заручники родичів.

На місце прибули спецпризначенці: там вони побачили чоловіка і наказали йому стояти з піднятими руками. Чоловік, який не розумів, що відбувається, опустив руки вниз: після цього поліція застрелила його.

За даними слідства, суперечка сталася через ставку у сумі 1,5 долара у грі, під час якої Барріс програв.

Суперники Барріса у грі також є фігурантами справи, але вони провини не визнають.

Нагадаємо, у США колишнього поліцейського засудили до майже семи років в’язниці за вбивство чорношкірого підлітка.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>