6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У США до 18 років ув’язнення засудили фальшивого принца Саудівської Аравії

Фальшивого принца Саудівської Аравії Ентоні Жиньяка засудили до 18 років позбавлення волі за фінансове шахрайство.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на ВВС.

Згідно з інформацією, 48-річний Жиньяк видавав себе за саудівську королівську особу, щоб обманювати інвесторів. Загальна сума збитків склала 8 мільйонів доларів.

«Будучи лідером складної міжнародної схеми шахрайства за участю декількох осіб, Жиньяк використовував свою фальшиву особистість — принца Халіда бен Аль-Сауда — щоб продати помилкову надію. В результаті десятки інвесторів, які нічого не підозрювали, були позбавлені їхніх інвестицій, втративши понад 8 мільйонів доларів», — зазначила суддя.

Згідно з документами суду, він був заарештований 11 разів за останні 30 років за шахрайство, пов’язане з образом принца Халіда бен Аль-Сауда.

Щоб підтримати свою фальшиву особистість, він купив підроблені номерні знаки і документи для своїх охоронців. Він носив традиційний саудівський одяг, а також дорогі кільця і годинник.

Він часто подорожував на приватних літаках або розкішних яхтах і збирав дорогі твори мистецтва.

Схема почала розкриватися в травні 2017 року, коли зловмисник спробував інвестувати в розкішний готель в Майамі. Під час переговорів власники готелю стали підозрювати Жиньяка, зокрема через його готовність їсти продукти зі свинини.

Вони найняли приватну охоронну групу для розслідування, що в кінцевому підсумку призвело до федеральної справи.

Жиньяк на початку цього року визнав себе винним у шахрайстві, змові з метою здійснення шахрайства, крадіжці при обтяжуючих обставинах і в тому, що видавав себе за дипломата.

Нагадаємо, раніше у США 28-річну етнічну росіянку з німецьким громадянством Анну Сорокіну засудили до щонайменше чотирьох років в’язниці за крадіжки в особливо великих розмірах. Вона упродовж чотирьох років жила в Нью-Йорку та прикидалася Анною Делві, багатою спадкоємицею з Німеччини із трастовим фондом на 60 мільйонів євро. Шахрайка виманювала гроші в своїх знайомих, серед яких були кіноактори, художники, фотографині та навіть консьєржки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>