2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У справі про спробу підкупити Юрія Тимошенка затримано Костанчука, – правоохоронці (ДОКУМЕНТ)

За спробу дати хабара у розмірі п’ять мільйонів гривень кандидату у президенти України Юрію Тимошенку в обмін на зняття з виборів правоохоронці затримали голову політичної сили «Партія захисників України» Тараса Костанчука та колишнього бійця батальйону «Донбас» Олександра Іщенка.

Про це йдеться у довідці про кримінальне провадження № 42019000000000478, копія якої є у розпорядженні видання ІНФОРМАТОР.

В документі зазначається, що прокурори ДБР разом зі слідчими СБУ в рамках розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 157 ККУ (про перешкоджання здійсненню виборчого права) затримали голову ПП «Партія захисників України» Тараса Костанчука та громадянина України Олександра Іщенка.

Обох чоловіків затримали безпосередньо під час надання кандидату в президенти Юрію Тимошенку грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах, говориться у довідці.

Раніше ЗМІ також називали Тараса Костанчука та Олександра Іщенка затриманими у справі про спробу підкупу Юрія Тимошенка. Документ, який потрапив до видання, підтверджує дану інформацію.

Як відомо, 6 березня Юрій Луценко повідомив, що ГПУ разом із СБУ та ДБР затримали двох людей, які хотіли дати 5 мільйонів гривень хабара кандидату у президенти Юрію Тимошенко, щоб він відмовився балотуватися.

За твердженнями Луценка, сам Тимошенко раніше звернувся до ГПУ «після спроб вплинути на нього».

Згодом речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що одним із затриманих є голова політичної партії.

«Затримано голову однієї з політичних партій безпосередньо під час надання одному з народних депутатів України – кандидату в президенти України грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах глави держави. Вищевказана особа, спільно з іншим громадянином України, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, у незаконний спосіб схиляли кандидата в президенти України відмовитися від участі у президентських виборах, які мають відбутися 31.03.2019, шляхом написання заяви до ЦВК про зняття своєї кандидатури, та пропонували йому за відмову від участі у виборах як винагороду грошові кошти в сумі 5 млн грн», – написав Лисенко у соцмережі.

За інформацією нашого видання, гроші для підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка за відмову від участі у виборах затриманим правоохоронцями особам передавав через посередників народний депутат від ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль. Підкупити кандидата в президента Дубіль намагався в інтересах Юлії Тимошенко, оскільки прізвище та ініціали депутата Юрія Володимировича Тимошенка і лідера ВО «Батьківщина» повністю співпадають, через що частина прихильників Юлії Тимошенко помилково може проголосувати за Юрія Тимошенка.

Зокрема, у розпорядження ІНФОРМАТОРа потрапив фрагмент переписки Валерія Дубіля з, ймовірно, Тарасом Костанчуком.

Нагадаємо, СБУ підозрює Валерія Дубіля в створенні «виборчої піраміди» для підкупу виборців на користь Юлії Тимошенко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>