10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Гроші Тимошенку передавали від Дубіля (переписка)

Гроші для підкупу кандидата в президенти Юрія Тимошенка за відмову від участі у виборах затриманим правоохоронцями особам передавав через посередників народний депутат від ВО «Батьківщина» Валерій Дубіль.

Про це виданню ІНФОРМАТОР стало відомо з власних джерел в правоохоронних органах.

У розпорядження видання, зокрема, потрапила частина переписки Валерія Дубіля з особою на ім’я Тарас, яка, судячи з цієї ж переписки, контактувала з Юрієм Тимошенком або з близькими до нього людьми. У переписці депутат від «Батьківщини» фігурує як «Валєра (БЮТ)».

Ось фрагмент діалогу між Валерієм Дубілем і співрозмовником:

Валерій Дубіль: «Тарас завтра воопше последний день! Напиши пару слов!!!».

Співрозмовник Дубіля: «Послезавтра. Валерий, не нервничай, будет как будет».

Валерій Дубіль: «7 отдают бюллетени в печать, просто информирую».

Як видно із переписки, Дубіль підганяє співрозмовника, аби той не зволікав із вирішенням «питання», і нагадує йому, що «7 (березня) бюлетені (зі списком кандидатів у президенти) передадуть до друку».

За словами джерел в правоохоронних органах, Валерій Дубіль намагався передати Юрію Тимошенко хабар у розмірі 5 мільйонів гривень на замовлення лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко. Як відомо, у депутата Тимошенка і очільниці «Батьківщини» повністю співпадають прізвище та ініціали, через що значна частина прихильників Юлії Тимошенко може на виборах помилися і віддати свій голос за Юрія Тимошенка.

Валерій Дубіль позаду Юлії Тимошенко

У зв’язку з викритими фактами, найближчим часом Генеральна прокуратура передасть до Верховної Ради подання на скасування депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності Валерія Дубіля, стверджують джерела видання.

Нагадаємо, вчора, 6 березня, Юрій Луценко повідомив, що ГПУ разом із СБУ та ДБР затримали двох людей, які хотіли дати 5 мільйонів гривень хабара кандидату у президенти Юрію Тимошенко, щоб він відмовився балотуватися. Чоловіків затримали за статтею 157 ч. 3 (перешкоджання здійснення виборчого права).

За твердженнями Луценка, сам Тимошенко раніше звернувся до ГПУ «після спроб вплинути на нього».

Згодом речник ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що одним із затриманих є голова політичної партії.

«Затримано голову однієї з політичних партій безпосередньо під час надання одному з народних депутатів України – кандидату в президенти України грошових коштів за відмову останнього від участі у виборах глави держави.

Вищевказана особа, спільно з іншим громадянином України, діючи умисно, за попередньою змовою між собою, у незаконний спосіб схиляли кандидата в президенти України відмовитися від участі у президентських виборах, які мають відбутися 31.03.2019, шляхом написання заяви до ЦВК про зняття своєї кандидатури, та пропонували йому за відмову від участі у виборах як винагороду грошові кошти в сумі 5 млн грн», – написав Лисенко у соцмережі.

https://www.facebook.com/lysenko.andrii/posts/2235315266717501

При цьому речник ГПУ не назвав прізвище затриманого. Але вже через кілька годин ЗМІ повідомили, що хабар Юрію Тимошенку пропонували голова «Партії захисників України» Тарас Костанчук та колишній боєць батальйону «Донбас» Олександр Іщенко.

Тарас Костанчук

За інформацією преси, Костанчук вів переписку з Юрієм Тимошенком щодо прискорення зняття своєї кандидатури з виборів.

У переписці, яка потрапила до ІНФОРМАТОРа, Дубіль називає свого співрозмовника Тарасом. Не виключено, що це і є затриманий правоохоронцями Тарас Костанчук.

1 коментар

  1. Компенсація за зняття кандидатури не є злочинною дією. Не зовсім зрозуміло яким чином це буде розслідуватись. Окрім моральної та політичної складової.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>