14.8 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У штабі Зеленського мене називають технічним кандидатом Порошенка, – Новак

Напередодні президентських виборів ІНФОРМАТОР мав можливіть поставити декілька запитань кандидату в президенти Андрію Новаку, ми її використали та дізналися мету та цілі кандидата, а також його стосунки з Юлією Тимошенко, технічним кандидатом якої деякі називають саме пана Новака.

Якщо порівнювати вашу передвиборчу кампанію з деякими іншими кандидатами, то ви ведете її досить таки пасивно. Чому?

Причина тільки одна – це фінанси. Як ви розумієте, під час виборів підіймається все в ціні, починаючи від збільшення цін в медіа і закінчуючи орендою залів, де відбуваються зустрічі з виборцями. Всі витрати треба нести виключно з рахунку фонду кандидата в президенти.

В принципі, це не є перепоною, але от якраз в мене основна причина і проблема – це наповнення цього рахунку. Нічого не може оплачуватися під час виборчої кампанії не з рахунка кандидата.

Вам відомо, скільки ви вже витратили на передвиборчу кампанію? 

Я думаю, що близько 180-200 тисяч гривень на сьогоднішній день.

Досить часто випливає питання щодо того, що ви є технічним кандидатом Юлії Тимошенко. Як ви можете це прокоментувати? 

Це не більше, ніж “фейки”. Я, наприклад, знаю, що у штабі Зеленського вважають, що я технічний кандидат Петра Порошенка. Подібні чутки – це просте поширення дезінформації самими штабами, які хочуть навішати “фейки” на того чи іншого кандидата.

Які у вас стосунки з Юлією Тимошенко?

Ніяких, взагалі.

Якою є ваша основна мета на президентських виборах?

Основною метою на виборах президента є використання публічної трибуни для того, щоб більш широко подати українцям свої ідеї, перш за все економічні, які викладені в моїй книзі “Як підняти українську економіку”. Президентські вибори – це можливість доносити свої ідеї. Ця кампанія для мене – перший крок у політиці.

Раніше я 20 років працював у громадському секторі, експертному середовищі, і зрозумів, що у громадському секторі в Україні зараз нічого практично не вирішується. Усе вирішується лише в політичному секторі. Якщо хотіти змінювати щось реально в країні, то хоч-не-хоч треба йти в політику. Тільки там можна щось змінювати. Тому я вирішив йти у політику. Наступним кроком будуть парламентські вибори, які пройдуть восени.

На який результат президентських виборів ви розраховуєте?

Тут важко зараз прогнозувати, тому що три головні соціологічні служби дають, по-перше, абсолютно різні результати навіть по так званій “п’ятірці лідерів”. По-друге, дуже часто вони у своїх опитуваннях навіть не вказують усіх кандидатів, в тому числі й мене. Я бачу опитування, де мене просто немає. Де вони вказують 30 кандидатів на свій розсуд, тому важко зараз відрізнити реальну соціологію. Крім того, навіть зараз, за останніми соціологічними даними, близько 80% виборців ще не визначилися. Мені самому буде цікаво, скільки голосів можна буде набрати, ведучи кампанію майже без грошей.

Якщо ви не станете президентом, кого ви бачите президентом?

Я бачу президентом України того, хто у другому турі переможе і набере найбільшу кількість голосів українців. Хто це буде також зараз не можна спрогнозувати.

Нагадаємо, раніше політичний експерт Мар’ян Ощановський заявив, що соціологічні дослідження, які проводяться в Україні напередодні президентських виборів, не обов’язково відображають реальні електоральні вподобання громадян.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>