14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У Росії відкрили кримінальну справу щодо В’ятровича

Російські слідчі порушили кримінальну справу стосовно голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича.

Про це йдеться на сайті слідчого комітету РФ, передає Zaxid.net.

Зазначається, що російські правоохоронці звинувачують В’ятровича в реабілітації нацизму. Зокрема, слідчі РФ вважають, що В’ятрович заперечує факти “приналежності українських націоналістів часів Великої Вітчизняної війни до військ СС і їх участі у військових злочинах проти мирного населення”, які, на думку російських слідчих, були встановлені Міжнародним військовим трибуналом у Нюрнберзі.

Тут варто уточнити, що насправді ні ОУН, ні УПА, ні дивізія військ СС “Галичина” не були засуджені Нюрнберзьким трибуналом, а самі ці структури не були визнані злочинними.

Сам В’ятрович на своїй сторінці у Facebook зазначив, що Україна — суверенна держава і її політика та історія не є у сфері юрисдикції РФ. Історик наголосив, що таким чином Росія відтворює радянські міфи, пов’язані з Другою світовою війною, які не мають нічого спільного з рішеннями Нюрнбергського процесу.

https://www.facebook.com/volodymyr.viatrovych/posts/10213876713131470

Володимир В’ятрович — голова Українського інституту національної пам’яті, член наглядової ради Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”.

Голова вченої ради Центру досліджень визвольного руху (2008–2014), директор Архіву Служби безпеки України (2008–2010), працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету (2010–2011), Українському католицькому університеті, Львівському національному університеті імені Івана Франка та Національному університеті “Києво-Могилянська академія”. Публіцист, громадський діяч. Кандидат історичних наук.

Нагадаємо, з початку 2019 року прикордонники затримали 59 громадян України, які були завербовані російськими спецслужбами.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>