19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

​У Путіна показали відео інциденту з військовими літаками РФ і США

Російські винищувачі Су-27 перехопили стратегічні бомбардувальники США, які наблизилися до кордонів РФ з боку Чорного і Балтійського морів.

Про це повідомили в Міноборони Росії.

“Екіпажами російських винищувачів Су-27 зі складу чергових сил з протиповітряної оборони було здійснено перехоплення стратегічних бомбардувальників В-52Н ВПС США, які наближалися до державного кордону Російської Федерації з боку Чорного і Балтійського морів”, – йдеться у повідомленні відомства.

Відзначається, що перехоплення був проведений нібито для недопущення порушення російських кордонів.

У Росії неодноразово відзначали, що прольоти американських літаків у російських кордонів створюють напруженість. Так, 21 березня, коментуючи проліт стратегічних бомбардувальників ВПС США біля кордонів Росії над Балтійським морем, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков зазначив, що це “не сприяє атмосфері безпеки”.

“Безумовно, подібні дії Сполучених Штатів не ведуть до зміцнення атмосфери безпеки і стабільності в тому регіоні, який прилягає безпосередньо до кордонів Російської Федерації”, – сказав він.

У той же день Міноборони опублікувало відео з бомбардувальником ВПС США. Зазначалося, що на перехоплення B-52H двічі вилітали винищувачі Су-27.

Стратегічний бомбардувальник B-52H – основний літак дальньої бомбардувальної авіації США. Він здатний нести ядерну зброю і для виконання бойового завдання може пролетіти близько 7 тис. км.

У той же час Су-27 – це російський винищувач четвертого покоління, розроблений в кінці 70-х років минулого століття. У його завдання входить забезпечення переваги в повітрі.

Нагадаємо, у Кремлі розповіли, коли Путін зустрінеться із Зеленським.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>