13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Польщі відкрили україномовну школу

У польському місті Лодзь лінгвіст та викладач Віталій Затильний з Тернополя відкрив українську школу.

Чоловік працював викладачем польської мови в Чорткові, та ведучим програми на одному з тернопільських телеканалів. Потім переїхав до Польщі. Там заснував суботню двомовну школу, повідомляють Тернопільські експрес-новини.

Віталій Затильний каже, що школа є офіційною. Після її закінчення учні отримують свідоцтво і конкретний кваліфікаційний рівень. На даний момент в школі функціонує два невеликих класи. Її майбутнє залежить від вибору українців, які проживають в Лодзі.

Польську мову в школі вивчають нарівні з українською. При вивченні школярі не зачіпають політичні проблеми або історичні суперечки.

“Віталій зважився на відкриття мовної школи саме тому, що в Лодзі згідно з дослідженнями, проживає близько 80 тисяч українців, і часто серед усіх домінує російська мова. Тому потрібно воскрешати українську мову, робити її популярною і відомою.

Віталій не приховує, що мріє про той час, коли в Польщі українська стане такою ж популярною як італійська або іспанська. На даний момент школа не користується популярністю і не дивлячись на те, що багато українців приїхало в Лодзь з дітьми, бажаючих навчатися в українській школі дуже мало. В основному люди поспішають вивчати польську і в тому випадку, якщо це потрібно для роботи”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Балтійському морі загинув український моряк.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>