8.2 C
Kyiv
Четвер, 18 Квітня, 2024

У Польщі скликали саміт до 15-річчя членства в ЄС

У столиці Польщі Варшаві 1 травня відбувається саміт під назвою Together for Europe, присвячений 15-й річниці вступу країни до Європейського союзу.

Як повідомляє Польське радіо, на зустріч прибули представники країн, які приєдналися до ЄС в останні 15 років: Болгарії, Хорватії, Кіпру, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Мальти, Румунії, Словаччини, Словенії та Угорщини.

Під час саміту учасники проведуть дискусії щодо ЄС і ухвалять спільну декларацію стосовно дій на благо спільного ринку, створення майбутнього бюджету ЄС, поглиблення співпраці ЄС і НАТО тощо.

З нагоди 15-річчя членства Польщі у ЄС президент країни Анджей Дуда заявив, що це змінило на краще багато сфер життя.

«Відкриття кордонів не означало легкого життя, спільний ринок не означав скасування конкуренції, а гроші ЄС самі нічого не зробили. Це ми добре використали свій шанс», – сказав Дуда.

1 травня 2004 року до Європейського союзу приєдналися 10 держав: Польща, Чехія, Естонія, Литва, Латвія, Мальта, Кіпр, Словаччина, Словенія та Угорщина. 2007 року ЄС розширився на Румунію та Болгарію, а 2013 року – на Хорватію. Зараз у ЄС 28 держав.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда привітав Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах і запросив його до Польщі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>