6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Парижі дітей і вагітних просять перевірити вміст свинцю в крові через пожежу в Нотр-Дамі

Працівники Регіональної агенції охорони здоров’я Парижа закликають дітей до семи років та вагітних жінок, які мешкають поблизу Собору Паризької Богоматері, перевірити вміст свинцю в крові через побоювання щодо можливих наслідків пожежі в храмі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Така ініціатива з’явилася після того, як у дитини, яка проживає на острові Сіте, де розташований собор, виявили рівень свинцю в крові, що набагато перевищує гранично допустимі 50 мікрограмів на літр крові.

Водночас працівники служби охорони здоров’я почали розслідування, щоб з’ясувати, чи не пов’язано це з іншими причинами.

За даними організації з захисту довкілля Robin de Bois, під час пожежі в Нотр-Дамі випарувалися близько 300 тонн токсичного свинцю зі шпилю та даху будівлі.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, свинець – це токсичний метал, особливо небезпечний для дітей. Він може спричинити захворювання нервової системи і нирок. Немає визначеного рівня свинцю в крові, який вважався б цілком безпечним.

Нагадаємо, пожежа в соборі Паризької Богоматері почалася ввечері 15 квітня і тривала дев’ять годин. За попередніми даними, причиною займання стали ремонтні роботи. В результаті пожежі обвалилися шпиль і покрівля собору. Пожежникам вдалося врятувати каркас історичної будівлі.

Внаслідок пожежі пожежник і двоє поліцейських отримали поранення.

Президент Франції Емманюель Макрон пообіцяв, що собор буде відновлений упродовж п’ять років. Він заявив, що пожежникам вдалося уникнути найгіршого розвитку подій – обвалення стін храму. Протягом двох днів після пожежі на відновлення собору зібрали майже мільярд доларів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>