15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Папуа-Новій Гвінеї щонайменше 24 людини стали жертвами міжплемінних зіткнень

У Папуа-Новій Гвінеї за кілька днів загинули щонайменше 24 людини через спалах насильства між ворогуючими племенами у провінції Хела. Серед загиблих є діти і дві вагітні жінки.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

Прем’єр-міністр країни Джеймс Марапе назвав подію «одним із найсумніших днів» у своєму житті та пообіцяв розшукати злочинців.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=689131161531937&id=100013051780854

Губернатор провінції Хела Філіп Ундіалу пояснив, що вбивства були частиною конфлікту, який тривав роками.

«Це був удар у відповідь на попередню атаку. Обидві атаки були здійснені там, де люди не очікували цього, і всі ми у стані шоку», — каже губернатор.

За відомостями влади, насильство в регіоні триває багато років, і часто воно викликано суперечками про розподіл земельних і ресурсних багатств.

7 липня семеро людей (четверо чоловіків і три жінки) були вбиті в селищі Мунім. Потім 8 липня в селищі Карід вбили 16 жінок і дітей. Відомо, що деякі загиблі були розчленовані, їх було важко впізнати.

Джеймс Марапе сказав, що вбивства скоїли озброєні люди із племен хагуі, окіру та ліві. Уточнюється, що пошуки винних ускладнює гостра нестача співробітників поліції.

Як зазначає ВВС, високогірні провінції Папуа-Нової Гвінеї дуже важкодоступні. Люди, які проживають у цій місцевості, все ще дотримуються племінних традицій, і багато поселень практично відірвані від цивілізації. Зіткнення між племенами — поширене явище, адже населення країни збільшилося більш ніж удвічі за останні 50 років, що призвело до посилення конкуренції за землю і ресурси.

Хоча причина останнього спалаху насильства все ще невідома, у ВВС зазначили, що вона пов’язана з контролем над горою Каре, яка вважається багатою золотими ресурсами.

За даними ООН, Папуа-Нова Гвінея — одна з найбідніших країн Азії, де близько 40 відсотків населення живуть менше, ніж на один долар у день.

Раніше у Малі 115 людей загинули внаслідок озброєного нападу на етнічні поселення.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Міжплеменні це коли хомо сапієнси вбивають один одного палицями та каменюками, а міжнаціональні , коли градами та танками.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>