3.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

У Норвегії вперше за 200 років людина померла від сказу

24-річна норвежка Біргітт Калестад померла від сказу, яким заразилася від вуличного цуценяти на Філіппінах. Це перша зафіксована смерть від сказу в Норвегії за понад 200 років.

Про це повідомляє BBC.

Норвежка разом зі своїми друзями відпочивала на Філіппінах. Вважається, що щеня заразило дівчину після укусу. Її родина зазначила, що Калестад обробила «маленькі подряпини» від щеняти й більше не зверталася за медичною допомогою на відпочинку.

Після повернення до Норвегії вона захворіла й кілька разів зверталася до пункту меддопомоги, але лікарі не змогли діагностувати її хворобу. Дівчина померла в лікарні, у якій працювала.

«Наша Біргітт любила тварин. Ми боїмося, що це трапиться з іншими, у якого таке ж добре серце, як у Біргітт», — розповіла її родина.

У Норвегії вакцини від сказу не є обов’язковими, утім Інститут громадського здоров’я рекомендує їх робити окремим категоріям людей, зокрема тим, хто повертається з Філіппін.

Нагадаємо, наприкінці квітня у Монголії від бубонної чуми померло подружжя. У Монголії бояться, що хворобу можуть переносити російські туристи.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>