2.9 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Німеччині можуть проголосувати майже 100 тисяч українців

Німеччина – рекордсмен за кількістю виборчих дільниць серед зарубіжних держав, тут можуть проголосувати майже 100 тисяч наших співвітчизників на 5 дільницях.

Про це повідомляє кореспондент “Укрінформу”.

«У Посольстві України в ФРН у Берліні в списках виборців стоїть майже 17 тисяч», – розповіла радник з консульських питань Посольства Ірина Лисенко.

Вона прогнозує високу явку, про що свідчить активне подання заяв та кількість осіб, які за останні тижні стали на тимчасовий консульських облік, зокрема лише за останній перед 25 березня тиждень було подано майже 300 заяв.

На велику активність очікує і голова виборчої комісії №900059 Валерій Сірик.

За його словами, дуже багато дзвінків, е-мейлів с запитаннями надходило до комісії протягом останніх двох тижнів.

За перебігом виборів у Берліні спостерігають три спостерігачі – від кандидатів Анатолія Гриценка, Юлії Тимошенко та Володимира Зеленського.

Зокрема, в Посольстві голосують Берлін і федеральні землі Бранденбург, Мекленбург-Передня Померанія, Тюрингія, Саксонія, Саксонія Ангальт.

У генеральних консульствах у Мюнхені в списках майже 30 тисяч; у Гамбурзі – близько 16 тис, у Франкфурті – понад 13 тисяч, Дюссельдорфі – більш як 20.

На минулих президентських виборах Німеччина стала другою за явкою виборців серед закордонних країн – майже 38 тисяч.

Раніше ми писали, що Христина Лесюк з Луцька , яка нині живе у Китаї, проїхала 650 кілометрів до виборчої дільниці.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Трагедія України полягає в тому, що будівництво нового незалежного від Московської Орди держави захопила група колабораціоністів, яким чужі сподівання українців. Об’єднання кримінальників не збирається будувати європейську державу, їх цілком влаштовує існуючий джерело особистого збагачення і дешевий трудовий ресурс. Організувавши карусельний тип передачі влади, сподіваються існувати довго і щасливо. Наша доля в наших руках, тільки не треба кидатися на «гречку»!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>