12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

У Нідерландах стартує міжнародний симпозіум, присвячений МН17

Міжнародний симпозіум під назвою “П’ять років після збиття МН17″ відбудеться 16 липня – напередодні дня вшанування пам’яті загиблих пасажирів рейсу.

Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі розповів Піт Плуг – член правління фонду “Авіакатастрофа”, що представляє велику групу родичів жертв трагедії МН17.

Сам голландець утратив брата, невістку і племінника. Останки його брата досі не ідентифікували.

“Ми подумали, що це вже п’ять років минає з дня трагедії. Щороку ми вшановуємо пам’ять наших рідних біля монумента, згадуємо тих, кого втратили. Ми не хочемо, щоб цього дня робили гучні заяви чи намагалися маніпулювати цим питанням. Тож ми вирішили організувати цей захід. І за день до того повернутися до теми розслідування і як вплинула ця трагедія на рідних та світ”, – сказав він.

Міжнародний симпозіум стартує 16 липня о 13:00 за місцевим часом і орієнтовно триватиме до 16:45.

“Серед запрошених – найближчі родичі, генеральний прокурор Нідерландів Фред Вестербек, який говоритиме про розслідування, також голова кримінального відділення національної поліції Нідерландів Вільберт Поллісен, посол Австралії, який говоритиме про політичну ситуацію. Також засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс. Він представить новий підхід до розслідування. Тож програма дуже насичена”, – розповів Плуг.

Раніше російське видання отримало нові докази, що рейс МН17 збила РФ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>