12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

У «Нафтогазі» прокоментували заяви Медведчука про ціну на паливо

У НАК «Нафтогаз України» заявляють, що ціна за європейський газ, яку озвучив українським політик і кум президента РФ Віктор Медведчук у Москві, не відповідає дійсності.

Відповідний текст у п’ятницю, 22 березня, оприлюднила компанія на сторінці у Facebook.

У ході нинішніх “переговорів” Медведчук заявив, що Україна переплачує за 100 доларів за 1 тис. куб. м, закуповуючи газ в ЄС. Він також пообіцяв знизити вартість газу до 240 – 260 доларів за 1 тис. куб. м у разі укладення контракту з «Газпромом» про прямі поставки.

Як відзначають в «Нафтогазі», на даний момент ціна європейського газу для України – менше тієї, яку пропонує Медведчук за співпрацю з «Газпромом».

«Ми купували на відкритих торгах в ЄС в березні за ціною в середньому 226 доларів за 1 тис. куб. м. А на квітень ціна знизилася до рівня близько 217 доларів за 1 тис. куб. м », – кажуть в компанії.

Медведчук також заявляв, що «в результаті домовленостей і укладення нового контракту з 1 січня 2020 року» ціна на російський газ для України може знизитися як мінімум на 25%.

У свою чергу, в «Нафтогазі» заявили, що «за чинним контрактом, зміненим в арбітражі», Росія повинна продавати газ Україні за ціною на 48% нижче.

«Тому пропонувати знижку 25% – це якось несерйозно», – наголошується в повідомленні.

Раніше ми писали, що «Нафтогаз» передав українським морпіхам безпілотний комплекс.

Нагадаємо, що Бойко і Медведчук поїхали до Москви, щоб зустрітися з Медведєвим і Міллером. Соцмережі миттєво і бурхвило відреагували на цю події.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>