8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Нью-Йорку відбувся пікет проти виступу російського диригента Гергієва

У Нью-Йорку біля концертного залу Карнеґі-хол перед виступом російського диригента Валерія Гергієва, який підтримав анексію Криму, у суботу, 18 травня, відбулась акція протесту.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“У квітні 2014 року група діячів культури РФ підписала колективний лист на підтримку політики Путіна щодо анексії Криму. Кожного разу, коли диригент Гергієв приїжджає у Сполучені Штати, або десь виступає – а у нас є друзі у різних країнах – ми проводимо акції. Ми інформуємо публіку про його вчинок, про його підпис за номером 97. І поки він буде приїжджати, поки не відкличе свого підпису, ми будемо його зустрічати”, – розповіла одна з організаторів акції Валерія Бардакова.

Мітингувальники тримали у руках плакати “Гергієв – путінський лакей”, “Гергієв підтримує путінські війни”, “Грузія, Україна, Сирія”, “Прихильникам Путіна не раді у Нью-Йорку”. Серед активістів – не лише українці, а й грузини та росіяни. Деякі перехожі реагували схвально, тиснучи їм руки, а деякі відвідувачі концерту вигукували образи у їхній бік.

“Щоразу коли ми проводимо цей протест, є люди, які до мене підходять і кажуть, що здали квитки. Вони кажуть, що нічого не знали, дякують, що ми їх поінформували, і запевняють, що не підуть на концерт. Сьогодні теж дві пари американців підійшли до мене, і сказали, що здали квитки (квиток на концерт Гергієва коштує у середньому близько $100 – ред.). Я відчула емоції просто шкірою, це дуже зворушливо”, – поділилася Бардакова.

За її словами, такі акції проводяться не лише проти Гергієва, а й проти решти підписантів листа на підтримку анексії Криму.

Сьогоднішня акція відбулася без інцидентів, за порядком спостерігали двоє поліцейських.

Раніше ми писали, що Ердоган наполягає на придбанні в Росії ракетних систем С-400.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>