14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Миколаєві агітатори з команди Порошенка збирають відомості про виборців

В Миколаєві агітатори, яких залучили до команди Петра Порошенка, отримали інструкції щодо збору інформації про політичні настрої громадян.

Про це стало відомо спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА.

«Інструкція для однодумців» містить логотип «#Команда Порошенка» та звернення чинного Президента України, в якому він висловлює «глибоку шану за позицію та безмежну любов до рідної української землі». В інструкції сказано, що на даному етапі замовники дослідження мають отримати інформацію про політичні настрої мешканців довіреної агітатору території, список проблем, які їх найбільше турбують, та розуміння готовності жителів у майбутньому брати участь у зустрічах з політиками та представниками команди Петра Порошенка.

Крім цього, однодумцям радять збирати агітаційні матеріали інших кандидатів, фіксувати інформацію про порушення, ходити на зустрічі представників конкуруючих штабів з електоратом. Отриману інформацію необхідно передавати команді Петра Порошенка. Виконавши вищезазначені завдання, однодумці перейдуть на наступний етап – стануть офіційними членами команди.

Разом із тим в інструкції прописані поточні завдання, які однодумцям необхідно було виконати до 15 січня. Серед них – зареєструватись у системі, надавши свої дані та зробивши фотографію; вивчити всі інформаційні та методичні матеріали; розібратися з особливостями роботи в команді Петра Порошенка; одержати зошит з анкетами і формулярами, в які необхідно буде вносити дані, зібрані під час опитування; обійти довірену територію для вивчення політичних настроїв мешканців, розділивши всіх опитаних на три групи (прихильники, потенційні прихильники та супротивники, що твердо дотримуються інших політичних поглядів).

Ще один аркуш містить інформацію про сектор, на якому повинен працювати агітатор,  кількість адрес, які він має обійти, та кількість осіб, з якими треба поспілкуватися. На цьому ж аркуші зазначений телефон «гарячої лінії»: 8 (800) 500-115.

Також до інструкції додається пластикова картка, на якій вказані прізвище, ім’я та по батькові однодумця, та знаходиться QR-код. У нижній частині пластикової картки зазначено, що «волонтер діє на громадських засадах».

21 січня у Вознесенську в штабі агітаторів за Петра Порошенка в приміщенні кінотеатру «Україна» працівник штабу повідомив спостерігачу ОПОРИ, що робота людей, залучених до проведення соцопитування, буде оплачена на початку лютого фінансовою групою. Також, за його словами, для отримання оплати інтерв’юер повинен пред’явити QR-код, надісланий на пошту.

Варто наголосити, що відповідно до частини 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента», «забороняється укладення з виборцями за рахунок коштів виборчого фонду оплатних договорів на проведення передвиборної агітації».

Як зазначає радник з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Павло Романюк, дії з оплати за участь в агітаційних заходах можуть містити ознаки підкупу виборців. Окрім того, згідно з ч. 5 ст. 6 Закону України «Про захист персональних даних» обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб’єкта персональних даних, під якою відповідно до ст. 2 цього ж Закону слід розуміти добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій формі або у формі, що дає змогу зробити висновок про надання згоди.

Раніше з’являлася інформація, що штаб Порошенка готується до фальсифікацій на виборах Президента.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>