5 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Молдові арештували активи олігарха Плахотнюка

У Молдові в рамках розслідування справи про крадіжку мільярда наклали арешт на будівлі, зареєстровані на компанію Finpar Invest, підконтрольну колишньому лідеру Демпартії Володимиру Плахотнюку.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Newsmaker.

Серед заарештованого майна – готель Nobil і приміщення телеканалів Prime, Publika, Canal 2 і Canal 3.

У Національному центрі боротьби з корупцією уточнили, що арешт наклали у зв’язку з розслідуванням виведення коштів з банківської системи Молдови.

Нагадаємо, Плахотнюк покинув Молдову після недавньої зміни влади і нині перебуває за кордоном.

У 2015 році в Молдові стало відомо, що з трьох банків – Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, які контролювали майже половину ринку банківських послуг, було виведено за кордон близько мільярда доларів. Банки були ліквідовані, а кошти вкладникам і економічним агентам були повернуті коштом активів держави. Розслідуванням ситуації за рішенням Національного банку Молдови в 2015 році зайнялася міжнародна компанія Kroll і Steptoe & Johnson LLP. Перша доповідь була представлена громадськості, а друга доповідь була засекречена і зберігається в Генеральній прокуратурі.

Раніше ми писали, що в ніч на 1 липня в районі столиці Кіпру Нікосії впала ракета, яку, за попередньою інформацією, запускала Сирія по Ізраїлю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>