13.2 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Мінсоцполітики розповіли, хто отримає субсидії після перерахунку

Міністерство соціальної політики України хоче внести зміни до постанови КМУ і перерозподілити субсидії після нового перерахунку.

Вони передбачають право українців, які отримують субсидії, на автоматичне перепризначення допомоги на новий період при наявності «сумнівного» боргу за газ, – пишуть ЗМІ. 

Субсидіанти відзначають, що останнім часом вони отримують платіжки, в яких вказані великі борги, при цьому їх походження не зовсім зрозуміло, враховуючи своєчасний розрахунок. З цієї причини уряд вирішив не враховувати ці «сумнівні» борги.

У травні, на вимогу постанови КМУ №848, всі постачальники природного газу будуть зобов’язані направити до місцевих управлінь соцзахисту дані про наявність простроченої заборгованості без вказівки нарахувань за так звані коефіцієнти. Після цього, на підставі цих даних відбудеться перепризначення субсидії.

Для тих, хто своєчасно і в повному обсязі розраховується за газ, передбачено право на готівкову субсидію. Ті українці, хто має борги за спожитий газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації. Борги сумнівного походження ні в першому, ні в другому випадку не будуть впливати на процес перепризначення субсидій.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, чому навіть на найдорожче житло в Україні можливо отримати допомогу держави для сплати комунальних послуг.

3 КОМЕНТАРІ

  1. Не верю – обещают, но не дадут! Есть горький опыт: – мне в октябре 2018-го отказали в назначении субсидии лишь потому, что с мая месяца…”закон стал иметь обратну силу во времени”- ! Если точнее, – перестал быть фактом с мая 2018 уже ранее (несколько лет!) признанный “факт” отсутствия по месту прописки моей дочерии, следовательно, ее неучастие в создания дохода, как члена семьи…Более того, УСЗН в упор не видят того, что дочь ни только не проживает по месту регистрации, – она замужем за иностранцем и вообще живёт в другой стране , но – …обязана оплачивать ЕСВ ! А раз не платит она, – субсидию мне не дали!!! Большего маразма придумать …сложно !

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>