14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Рева пояснив, яким чином оформлюють субсидії для “дорогих” квартир

Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, чому навіть на найдорожче житло в Україні можливо отримати допомогу держави для сплати комунальних послуг.

Про це на брифінгу повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, – передає Еспресо.TV.

“Наприклад, власник купує квартиру в Новопечерських Липках, прописує в ній маму-пенсіонерку, а сам зареєстрований за іншою адресою. У матері пенсія 2 тис. грн. Вона звертається в управління соцзахисту по субсидію, щоб оплатити комунальні послуги. Вона каже: “Я не купувала цю квартиру, її купував мій син. Я тут просто живу”, – пояснює міністр.

У міністерстві звертають увагу, коли ця квартира була куплена, яка її вартість тощо. Однак це достатньо складний процес, адже тепер субсидія надається не лише власнику квартири.

“Ми перевіряємо такі зловживання. Або добровільно, або через суд люди мають повернути субсидію, якщо вона була призначена незаконно. Якщо субсидія була призначена внаслідок помилки органу соцзахисту – то людина не несе за це відповідальності. А от якщо ви декларуєте недостовірну інформацію, це – ваша провина”, – додав міністр.

Нагадаємо, стало відомо, що Мінсоцполітики запустило «гарячу лінію» для скарг на незаконні субсидії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>