9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

У Литві вводять обмеження для нещеплених жителів: що буде під забороною

Уряд Литви схвалив проект постанови, згідно з яким будуть введені обмеження для нещеплених людей. Так, громадяни без covid-сертифіката не зможуть здійснювати покупки у великих магазинах, відвідувати ресторани і користуватися певними послугами.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на LRT.

Нововведення набуде чинності 13 вересня, проте постачальники послуг можуть запровадити такі домовленості раніше, якщо вони самі так вирішать.

З середини вересня двері великих магазинів, салонів краси, кафе, ресторанів, розважальних закладів і заходів будуть закриті для людей без паспорта або негативного ПЛР тесту.

Люди, які не мають паспорта або негативного результату тесту, зможуть здійснювати покупки тільки в магазинах з окремим входом, площею менш як 1 500 квадратних метрів, основною діяльністю яких є продаж продуктів харчування, ветеринарних, аптечних і оптичних товарів.

Вони зможуть відвідувати музеї та виставки, а також бібліотеки, щоб взяти або повернути книги.

Люди без паспорта або з негативним тестом зможуть відвідувати заходи під відкритим небом, фестивалі та інші збори з числом учасників до 500 осіб.

При користуванні послугами, відвідуванні закритих місць і в інших випадках, передбачених Указом, особи, які не мають паспорта або негативного тесту ПЛР, будуть зобов’язані носити засоби для закриття носа і рота. Для тих, у кого є імунітет, ці заходи залишаються рекомендацією.

Нагадаємо, уряд Литви прийняв рішення з 1 липня скасувати карантин, який діяв на території держави з листопада 2020 року через Covid-19.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>