6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

“У людини, яка проводить медреформу, має бути політичний мандат довіри”, – Ляшко

Державний чиновник, який відповідає за впровадження медичної реформи повинен мати мандат довіри.

Про це в ефірі шоу “Право на владу” заявив кандидат у президенти та лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

“Якщо ми говоримо про медичну реформу, то людина, яка її здійснює повинна мати політичний мандат довіри. Це повинен бути повноважний керівник міністерства охорони здоров’я і уряд зобов’язаний був внести кандидатуру міністра. Впродовж трьох років у нас немає людини, яка несе політичну відповідальність за медицину, а нам розказують, що Уляна Супрун робить реформи”, – говорить глава РПЛ.

Він нагадав, що в.о. міністра охорони здоров’я незаконно призначена на свою посаду.

“Очевидний для всіх факт: Супрун незаконно призначена на посаду керівника МОЗу. Очевидний для всіх факт: Супрун, всупереч Конституції і Закону України має інше громадянство крім українського. Очевидний для всіх факт: з 2016-го року в Україні немає державної програми боротьби з раковими захворюваннями. ОЧевидний для всіх факт: з 2014-го року в Україні немає державної програми боротьби з туберкульозом, зороку 5 тисяч людей помирають від цієї хвороби.

А ви говорите про успішні реформи, коли закриті ФАП у селах, якщо зникли фельдшери, якщо виїхало 70 тисяч лікарів. Це по вашому успішні реформи? Нам такі реформи не треба!”, – констатує Ляшко.

Він запропонував свій план виходу з тієї ситуації, в якій, на його думку, опинилася українська медицина.

“Ви питаєте що треба зробити? Відповідь очевидна. Перше –  страхова медицина, яка буде безкоштовною для пенсіонерів та дітей, а для людей праці – за рахунок роботодавців. Друге – відновлення державного контролю за цінами на ліки, щобне було бардака. Третє – за державні кошти, які виводяться мільярдами і роками крутяться закордоном, треба саджати в тюрму так само, як і за продаж фальшивих ліків.Коли бабуся і дідусь останні гроші виносять в аптеку і відбуваються легким переляком ті, хто травлять людей. От що має робити керівник міністерства охорони здоров’я!”, – резюмував лідер РПЛ.

Нагадаємо, в ефірі “Право на владу” Ляшко заявив, що через втручання Супрун у роботу Одеського національного медичного університету, його працівники вже два місяці не отримують зарплату.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>