14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

У Львові відбулося наймасовіше виконання «Заповіту» Шевченка

Сьогодні у Львові встановлено національний рекорд – наймасовіше виконання творів Тараса Шевченка.

407 бандуристів із понад 30 колективів Львівщини і Львова на площі перед пам’ятником Кобзарю разом із хористами заспівали «Заповіт» і «Реве та стогне…» на слова Тараса Шевченка. Захід присвячений 205-й річниці від дня народження українського поета і художника, – повідомляє Радіо Свобода.

«Тут зібрались різні колективи, мистецьких закладів і початкових шкіл, є професійні виконавці. Ми усіх поінформували, хто хотів, той і зголосився. Діти, які лише вивчають бандуру, теж беруть участь у цьому мистецькому дійстві», – говорить Мирослава Туркал, начальник Департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Разом твори на слова Тараса Шевченка виконали бандуристи і хористи віком від 10 років.

«У мене була мрія ще раніше, щоб так масово у Каневі виконати твори Шевченка. Бо Шевченко і кобзарство це дуже нероздільні поняття. Він спочатку черпав натхнення у кобзарів, а пізніше кобзарі – у його творчості. Це символічно, що сьогодні стільки бандуристів зібралось», – каже Тетяна Шаленко, керівник капели хлопців-бандуристів «Гамалія».

Нагадаємо, українські воїни записали в окопах вірш про Шевченка, а посли європейських країн прочитали вірші Шевченка рідними мовами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>