12 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

У Києві відкрили благодійну виставку на підтримку полонених моряків

В столиці, в історико-архітектурному музеї «Київська Фортеця» відкрилася благодійна виставка на підтримку військовополонених моряків.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

“Сьогодні у Києві відбулося офіційне відкриття виставки картин на підтримку військовополонених моряків. Проведення цього заходу організувало Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України спільно з Командуванням Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Національним військово-історичним музеєм України, Національним історико-архітектурним музеєм «Київська Фортеця» та рідними військовополонених українських моряків”, – йдеться у повідомленні.

Метою проведення виставки є привернення уваги суспільства до протиправних дій російського уряду щодо незаконного утримання українських військових у російських в’язницях, а також полонених.

“Три місяці наші хлопці знаходяться в полоні. Це дуже важка історія, але українська влада, попри всі ці непрості процеси, докладатиме усіх зусиль, щоби країна-агресор понесла повну відповідальність за ці злочини”, — зазначила на заході перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Картини більше двох місяців писали художники з усіх куточків України, взявши за приклад роботу Беати Куркуль «Маленький кораблик, повертайся додому», намальовану у перші дні полону. Художники відтворили їх кожен у своєму стилі і зі своїми емоціями.

Картини будуть подаровані морякам після їх звільнення.

Нагадаємо, що російська ФСБ звинуватила вісьмох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» у підготовці захоплення влади.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>