2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Російська ФСБ звинуватила вісьмох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» у підготовці захоплення влади

Управління Федеральної служби безпеки Російської Федерації в анексованому Криму порушило кримінальну справу про насильницьке захоплення влади щодо вісьмох кримських татар з Бахчисарая. Раніше їх вже звинувачували в участі в забороненій в РФ організації.

Про це повідомляється на сторінці кримських правозахисників у Facebook.

«Разом зі статтею про тероризм поставлено ще одне звинувачення, передбачене ч. 2 ст. 35, ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ («Приготування до насильницького захоплення влади організованою групою за попередньою змовою»), яка передбачає від 10 років позбавлення волі», — повідомляє кримська правозахисна група.

Адвокат підозрюваних зазначив, що стаття про підготовку насильницького захоплення влади з’явилася в обвинуваченні у «справі Хізб ут-Тахрір» лише на підставі експертної оцінки вчення ісламської організації, мета якої — мирна побудова мусульманської держави.

Шістьох жителів Бахчисарая — Сервера Зекірьяєва, Ернеста Аметова, Тимура Ібрагімова, Сейрана Салієва, Марлена Асанова і Мемета Белялова затримали в рамках справи в жовтні 2017 року. Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова затримали в травні минулого року, і їхні справи були об’єднані в одне провадження. Стосовно Сейрана Салієва це вже третя кримінальна справа.

https://www.facebook.com/crimeansolidarity/photos/a.416800078687454/794310530936405/?type=3&theater

Нагадаємо, що Служба безпеки України виклала у мережу фільм про боротьбу двох спецслужб, СБУ та ФСБ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>