10.9 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

У конкурсі до Верховного суду перемогли 16 недоброчесних кандидатів

Вища кваліфікаційна комісія суддів назвала переможців конкурсу на посади суддів до касаційних інстанцій Верховного Суду.

Переможці претендують на 78 посад у Касаційному кримінальному, адміністративному, цивільному та господарському судах у складі Верховного Суду. Засідання ВККС відбулися 6 березня, – повідомляє Слідство.інфо.

Щодо 16-ти переможців конкурсу Громадська рада доброчесності надавала негативні висновки.

Зокрема, в конкурсі до Касаційного кримінального суду виграли Світлана ВусСергій ЄремейчукГалина КретЮрій ЛуганськийАндрій Чистик.

Серед переможців конкурсу до Касаційного адміністративного суду опинилися Наталія БлажівськаОлена ГубськаМикола ГусакІгор ДашутінІгор ЖелєзнийАндрій ЗагороднюкЛариса ІщукОлена КалашніковаСемен СтеценкоЛариса ТаційСергій Уханенко та Олег Шишов.

У конкурсі в Касаційний цивільний суд перемогли, зокрема, Ірина ВоробйоваЄвген КоротенкоГанна КривцоваРуслан ЛідовецьЄвген ПетровМикола Русинчук, та причетний до затягування розгляду справ Майдану син члена ВККС Максим Тітов.

Серед переможців конкурсу в Касаційний господарський суд — Наталія ВолковицькаЮрій ВласовСергій МогилОльга КролевецьТетяна Малашенкова, яка раніше працювала юристкою Петра Порошенка й неодноразово ухвалювала рішення на користь «суддів Майдану», Валерій Картере, Надія Губенко, а також чинний голова Вищої ради правосуддя та екс-суддя з Росії Ігор Бенедисюк.

Тепер переможців конкурсу повинна розглянути Вища рада правосуддя, а рішення про їхнє призначення — підписати президент України.

Верховний Суд — це остання судова інстанція, яка ставить остаточні крапки в судових справах. Також лише цей суд розглядає позови до президента, Верховної Ради, Вищої ради правосуддя та інших ключових органів влади й буде переглядати рішення Антикорупційного суду у справах топ-корупціонерів.

Верховний суд підтримав рішення ЦВК щодо відмови у реєстрації Симоненка кандидатом у президенти.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>