9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Верховний суд підтримав рішення ЦВК щодо відмови у реєстрації Симоненка кандидатом у президенти

Верховний суд підтримав рішення суду першої інстанції про те, що постановою ЦВК лідеру Комуністичної партії Петру Симоненку правомірно відмовили в реєстрації кандидатом у президенти. 

Суд обґрунтував своє рішення тим, що статут, найменування та символіка партії, яка висуває свого кандидата, не відповідає вимогам закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» і обумовлює відмову йому в реєстрації.

«Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду вважає правильним висновок суду першої інстанції про те, що постановою ЦВК позивачу правомірно відмовлено в реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 52 Закону України «Про вибори Президента України», — йдеться у повідомленні суду.

Нагадаємо, 2 лютого Центральна виборча комісія відмовила лідеру «Комуністичної партії України» Петру Симоненку у реєстрації кандидатом на президентських виборах 2019 року.

До цього в Мін’юсті назвали єдиний варіант для Симоненка зареєструватися кандидатом в президенти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>