9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Харкові відкрили Почесне консульство Словацької Республіки

Почесне консульство Словацької Республіки відкрито у центрі Харкова.

Участь у заході взяли міністри закордонних справ Словаччини та України Мирослав Лайчак і Павло Клімкін та голова ХОДА Юлія Світлична, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я востанне був у Харкові лише в жовтні, і радий повернутися до регіону. Для цього є 3 причини. По-перше, Харків – прекрасне місто, по-друге, у нас є багато хороших проектів співпраці і, по-третє, в нас є величезний потенціал розвитку наших контактів у майбутньому. Саме тому ми вирішили відкрити Почесне консульство в місті Харкові”, – зазначив Лайчак.

За словами Клімкіна, відкриття консульства надасть можливість використати унікальні дружні людські зв’язки – бізнесові, економічні.

Щодо напрямків співпраці, то, підкреслила Світлична, у пріоритеті – відкриття промислових майданчиків у Словаччині, а також співпраця щодо розвитку машинобудування, харчової промисловості, проектів енергозбереження, гуманітарних та освітніх.

“Почесне консульство Словацької Республіки – це вже 14-та дипломатична установа, що відкрита на Харківщині. Всі спільні проекти, які реалізовуватимуться на Харківщині, будуть результативними. Сподіваюся, що завдяки Почесному консульству, зокрема, ми матимемо їх ще більше”, – додала вона.

Як сказав на заході почесний консул Словацької Республіки в Харкові, голова правління ПАТ “Корпорація ФЕД” Віктор Попов, завданням консульства стане подальше зміцнення міжнародних зв’язків України і Словаччини: “Відносини між громадськістю Словаччини та України маємо зробити більш об’ємними, більш глибокими, більш дружніми у всіх сферах, що стосуються гуманітарних відносин та економіці”.

Нагадаємо, що у Харкові чоловіки в балаклавах стріляли в поліцейського.

Раніше повідомлялося, що Придністров’я відкриває представництво в РФ на чолі з ватажком “ДНР”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>