12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Харкові СБУ затримала банду рекетирів

Співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей від підприємців Харківської області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входили вихідці однієї з країн Кавказького регіону. Зловмисники мали розгалужені зв’язки з представниками кримінальних кіл сусідніх держав, зокрема на території РФ. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання від місцевого адвоката 400 тисяч доларів США як «відсоток» за використання взятих у борг коштів у розмірі 20 тисяч американських доларів. У разі несплати «данини» рекетири погрожували чоловікові та його родині фізичною розправою», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці затримали у центральній частині обласного центру одного з організаторів угруповання під час отримання частини неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників організованого угруповання.

Операція із викриття зловмисників проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Раніше Ляшко на Харківщині розповів, як збільшити транзит через Україну.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>