8.7 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

У Кашмірі поновилися бойові дії між Індією та Пакистаном: щонайменше 6 цивільних загинули

Індія та Пакистан повідомили про відновлення обстрілів з боку одне одного у спірній провінції Кашмір, внаслідок чого загинули щонайменше шестеро цивільних мешканців.

Інцидент стався в районі Пунч на лінії контролю, яка розмежовує пакистанську та індійську частини Кашміру, – передає Громадське.

За інформацією поліції Індії, зранку 2 березня пакистанські солдати відновили обстріли, через що загинули мати, брат і сестра, а їхній батько отримав важкі поранення.

Водночас влада Пакистану повідомила про «безладні обстрілі» з важкого озброєння з боку Індії по пакистанським прикордонникам. Внаслідок обстрілів загинули троє людей, зокрема хлопчик, ще троє людей поранені, а також зруйновані декілька будинків.

Нагадаємо, вранці 27 лютого у Пакистані заявили про збиття двох літаків Військово-повітряних сил Індії, які начебто вторглися у повітряний простір країни. Повідомлялося, що винищувач впав на пакистанській території, а пілот встиг катапультуватися. Офіційних даних щодо жертв авіаударів немає, проте за даними деяких ЗМІ, загинули четверо цивільних пакистанців, ще 10 отримали поранення. З боку Індії поранені п’ятеро військових.

Раніше в Міноборони Індії заявили, що ввечері 26 лютого Пакистан застосував зброю важкого калібру, здійснивши 12-15 обстрілів уздовж індійської сторони кордону.

Через конфлікт з Пакистаном українців просять утриматися від поїздок до Індії. Пакистан частково закрив свій повітряний простір та зупинив рух потягів в Індію.

28 лютого Пакистан завдав нового удару по Індії з неба.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>