9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Пакистан частково закрив свій повітряний простір

Влада Пакистану ухвалила рішення про часткове закриття повітряного простору країни після загострення ситуації в Кашмірі.

Спочатку повітряний простір країни був повністю закритий для комерційних польотів, але пізніше влада заявила про відновлення польотів над південною частиною країни, – передає Радіо Свобода.

Як зазначають ЗМІ, рішення вплинуло на роботу великих міжнародних авіаперевізників. Через закриття повітряного простору країни літаки змушені літати більш тривалими маршрутами в обхід Пакистану: це перш за все стосується рейсів із Європи і Близького Сходу в країни південно-східної Азії.

Ситуація в Кашмірі погіршилася після авіаудару Індії по таборах ісламістів на пакистанській території. Раніше організація «Джаїш-е-Мухаммад» взяла на себе відповідальність за теракт у Кашмірі, який стався 14 лютого. Його жертвами стали щонайменше 40 представників індійських внутрішніх військ.

Згодом пакистанські військові заявили, що збили два літаки військово-повітряних сил Індії. За словами представника армії, один із літаків впав на території ісламської республіки, а пілот був заарештований. Індія визнала втрату тільки одного літака і заявила, що збила винищувач Пакистану.

Прикордонний конфлікт між двома країнами пов’язаний із неврегульованим статусом Кашміру. Обидві країни претендують на повний контроль над штатом, переважно населеним мусульманами.

Нагадаємо, через конфлікт з Пакистаном українців просять утриматися від поїздок до Індії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>